Nikolić: Obaveze grada Kragujevca smanjene za 400 miliona dinara

0
1071

radomir nikolic (2)

Na današnjoj, vanrednoj konferenciji za medije, gradonačelnik Radomir Nikolić je rekao da su ukupne obaveze grada Kragujevca, u odnosu na 31. decembar 2014. godine, smanjene za 400 miliona dinara.

On je dodao da je ovo učinjeno zahvaljujući tome što je potpuno promenjen način na koji razmišljaju oni koji upravljaju gradom i zbog toga što su drugačije postavljeni prioriteti.

– Izmirene su obaveze prema Centru za socijalni rad i Narodnu kuhinju koje su 31. decembra iznosile 20.500.000 dinara. Namiren je i dug od šest miliona dinara prema Crvenom krstu kao i za đačke užine. Deblokirani su računi svih osnovnih i srednjih škola uplatom od 46 miliona dinara. Započeta je i isplata potraživanja zaposlenih u prosveti za putne troškove, jubilarne nagrade i asistente u nastavi i do sada je uplaćeno 103 miliona dinara. U potpunosti je izmiren dug po osnovu roditeljskog dodatka za prvorođeno dete u iznosu od 13 miliona dinara. Krenulo se sa isplatom obaveza prema nezaposlenim porodiljama. Dug koji smo po tom osnovu zatekli iznosio je 125 miliona dinara i u zavisnosti od priliva sredstava u budžet grada, taj dug će u najkraćem roku biti namiren – naglasio je Nikolić.

Deblokiran je i račun “Šumadija sajma“, a zaposlenima isplaćena jedna zaostala zarada.

– Zahvaljujući potezima koje smo preduzeli, isplatićemo još dve zarade u avgustu i septembru. Svi zaposleni u Gradskoj upravi, kao i kod indirektnih i direktnih korisnika primaju platu na vreme, obrazlažući rezultate rada lokalne vlasti od preuzimanja odgovornosti za upravljanje gradom. Sve obaveze koje grad ima prema komunalnim preduzećima sa današnjim danom su izmirene. Dug je veliki i trebaće nam još mnogo vremena da iz krize izađemo. Oni koji nas kritikuju da ništa ne radimo, trebalo bi prvo sebi da postave pitanje šta su ostavili ovom gradu – zaključio je Nikolić.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime