Nikolić: 400 miliona dinara za rešavanje problema u najugroženijim delovima grada

0
564

Na sinoć održanoj vanrednoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije dogovoreno je da se po hitnom postupku odvoji 400 miliona dinara za urgentno rešavanje problema u najugroženijim delovima grada.Sednici su prisustvovali i predstavnici Saveta građana Mesnih zajednica koje su pretrpele najveću štetu.

Kako je rečeno na sednici štaba JKP “Šumadija” i “Vodovod” su intervenisali na više lokacija, vatrogasci su takođe imali dosta posla jer je, uz padavine, bilo i više požara.

“Kao što smo i očekivali reke nisu izlile, potoci nisu izlili, ali je najveći problem bio sa kišnom kanalizacijom, problem su strme ulice, neasfaltirane, nesređena infrastruktura, nedostatak kišne kanalizacije i to je nešto što nam se u mesec dana dešava već drugi put. Taman smo sanirali nešto, opet smo se vratili na staro, čak, kolika je količina vode pala, vratili smo se i na nekoliko godina u nazad”, rekao je gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić.

On je potvrdio da će “se sve što je odvojeno za sređivanje puteva i infrastrukture u toku ove godine, to je negde oko 400 miliona, prvo bude raspoređeno upravo tamo gde je bilo najvećih problema u poslednjih mesec dana”.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime