Ne zanemarujte ledenice – oprez i uklonite ih!

0
1110

Ledenice, često van vidokruga onih koji ispod njih prolaze, mogu biti opasne po život. Zato se apeluje na oprez id istih i uklanjanje, zarad opšte bezbednosti. Nemojte ih potceniti i zanemarivati.

Gradski štab za vanredne situacije uputio je apel građanima da, gde god je to moguće, uklone ledenice sa svojih krovova, terasa i balkona.

Ukoliko nisu u mogućnosti da ih bezbedno uklone potrebno je da na tom prostoru postave odgovarajuće oznake upozorenja ili zapreke i o toj opasnosti odmah obaveste Situacioni centar na brojeve 0800 112 113, 505 800 i 61 95 100, kako bi reagovale nedležne službe.

Prema prognozi Hidrometereološkog zavoda Srbije, u popodnevnim časovima i noćas očekuje se ledena kiša. Zato iz Štaba za vanredne situacije upozoravaju građane da bez preke potrebe ne koriste svoja vozila ili to čine isključivo uz upotrebu zimske opreme, veoma oprezno i pažljivo.

Gradski štab za vanredne situacije podseća preduzeća, ustanove i preduzetnike da zbog ledene kiše uklanjaju led sa trotoara, prilaznih puteva i staza ispred poslovnih objekata i posipaju ih solju koja je postavljena u 16 specijalnih posuda na svim većim saobraćajnicama, trgovima i trotoarima u gradu.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime