Ne stišava se situacija na Fakultetu medicinskih nauka, dekan bez odgovora

0
4695

medicinski fakultet

Prema saznanjima do kojih je došao Ritam grada, uzburkana situacija na Fakultetu medicinskih nauka nastala imenovanjem studentskih predstavnika se ne smiruje. Naprotiv, oštećena strana uputila je dopis dekanu u kome se traži poništavanje odluke o imenovanju studentskih predstavnika u Univerzitetski parlament, ali odgovora još uvek nema.

Podsetimo, problem na Fakultetu medicinskih nauka nastao je kada je dekan Predrag Čanović odlučio da svojim jednostranim aktom imenuje studentske predstavnike kao da je reč o postupku u kome se rešava upravnim aktima. Štaviše, u potpunosti je ignorisana volja studenata i zaobiđena demokratska procedura. Ovim povodom, pre nekoliko dana, u svom autorskom tekstu objavljenom na našem portalu, pisao je Marko Ristić, predstavnik opozicione liste na Fakultetu medicinskih nauka u Kragujevcu. On je tada istakao da se Predrag Čanović odlučio na nepopularnu metodu delegiranja predstavnika u Studentski parlament Univerziteta u Kragujevcu, bez izbora, po svojoj proceni podobnosti, na osnovu dogovora sa predsednikom Studentskog parlamenta, kojem je istekao mandat, a da o tome nisu obavešteni predstavnici druge studentske izborne liste.

– Pretpostavlja se da dekan nije bio upućen u sve procedure delegiranja i da su predstavnici Studentskog parlamenta Fakulteta medicinskih nauka uz asistenciju rukovodstva Univeritetskog parlamenta iskoristili trenutak i delegirali podobne članove, naglasio je tada Ristić.

Nekoliko dana kasnije, na adresu dekana Predraga Čanovića stigao je dopis kojim se traži poništenje ove odluke, a da li se po tom dopisu i postupa i, ako se ne postupa, zašto se ne postupa, odgovori su koje Predrag Čanović duguje demokratskoj i akademskoj javnosti.

Brojni pokušaji novinara naše redakcije da stupe u kontakt sa dekanom Fakulteta medicinskih nauka i dobiju odgovore na pitanja koja interesuju kragujevačku javnost ostali su bez uspeha.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime