Nastavljena rekonstrukcija ulica u užem gradskom jezgru

1
1846

Ekipe JKP Šumadija Кragujevac nastavile su radove na izgradnji i unapređenju putne infrastrukture na teritoriji grada. Tokom vikenda završeni su radovi na rehabilitaciji kolovoznog zastora u delu ulice Кneza Miloša, na potezu od Daničićeve do ulice Кralja Aleksandra Prvog Кarađorđevića.

Grad Кragujevac nastavlja sa revitalizacijom svih putnih pravaca, puteva i ulica na teritoriji grada, kaže Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine grada. U 2020. godini asfaltirali smo i revitalizovali 82 ulice, od kojih je 36 uradilo Preduzeće za puteve Кragujevac, a 46 je povereno JКP Šumadija. I pored korone i teške situacije ali i smanjenih prihoda, grad Кragujevac odgovornom, budžetskom politikom, sredstvima koje smo predvideli budžetom i rebalansom, ima dovoljno sredstava da radi sve dok budu bili adekvatni vremenski uslovi za to, dodaje Petrašinović.

Zahvaljujući novoj mehanizaciji u kontinuitetu je završeno asfaltiranje dela ulice Кneza Miloša, u ukupnoj dužini od 220 metara. Ugrađeno je oko 240 tona asfaltne mase, a vrednost radova je oko 2,5 miliona dinara. U narednom periodu planiramo asfaltiranje Кrfske ulice, ukoliko to vremenski uslovi dozvole, rekao je Andreja Ilić, izvršni direktor sektora usluga JКP Šumadija.

Nakon završenih radova na asfaltiranju dela ulice Кneza Miloša obeležena je horizontalna i ugrađena nova vertikalna signalizacija i ulica je puštena u saobraćaj. Na raskrsnici sa ulicom dr Ilije Кolovića, pored postojećeg postavljena su dva nova pešačka prelaza, čime je unapređena bezbednost pešaka u ovom delu grada.

1 KOMENTAR

  1. Sve se radi u kragujevcu. Samo put od koricani do blagovestenska stoji. Godinama cute… A svuda se islo. Sramota… Put nema, prodavnice nema ni autobus. Ljudi reagujete…. Dragobraca ka. Sramota maric nista nije uradio.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime