Nastavljena proizvodnja u kragujevačkom FIAT-u

0
1048

Zamenik predsednika Samostalnog sindikata Srbije kompanije FIAT Krajsler automobili (FCA) Nebojša Mandarić rekao je FoNetu da je jutros, posle dvodnevnog prekida, nastavljena proizvodnja automobila.

Od danas ponovo radimo u dve smene, rekao je Mandarić, ali nije precizirao koliko će biti radnih dana do kraja septembra.

“Sve zavisi od potražnje naših vozila na tržištu. I ovaj zastoj u proizvodnji izazvan je zbog usklađivanja proizvodnje sa potrebama tržišta. FIAT ne proizvodi automobile za zalihe već onoliko koliko tržište traži”, rekao je Mandarić.

On je naveo da se u kragujevačkoj fabrici primenjuju sve mere koje je Vlada Srbije predvidela za sprečavanje širenja epidemije koronavirusa i da je kompanija uvela i dodatne preventine propise.

“Primenjuju se stroge zaštitne mere koje se odnose na obezbeđivanje potrebne distance u proizvodnji, a na ulazu u fabriku postavljene su termo kamere koje zaposlenima mere telesnu temperaturu. Svi zaposleni na ulazu dobijaju po dve zaštitne maske, par rukavica i naočare. Precizirane su sve procedure od ulaska do izlaska”, istakao je Mandarić.

Na pitanje da li će Sindikat tražiti sastanak sa predstavnicima FIAT-a i Vlade Srbije povodom početka proizvodnje novog modela, on je rekao da sindikat ima dobru komunikaciju sa poslodavcem i da veruje da će fabrika dobiti novi model.

“Fabrika u Kragujevcu ima najsavremeniju opremu u okviru FCA grupe, kvalitetnu radnu snagu i kapacitet zbog čega verujem da će ona nakon fuzije FCA i PSA biti među prvima u redu za proizvodnju novog modela”, rekao je Mandarić.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime