Nastavljen projekat osvetljenja škola

0
928

rekonstrukcija zamena osvetljenjaDanas su obavljeni radovi na rekonstrukciji spoljne rasvete u osnovnoj školi „Milutin i Draginja Todorović“, u okviru nastavka donatorskog projekta Privrednog društva „Centar“ i ED „Elektrošumadija“.

Ovaj projekat za cilj ima poboljšanje javne rasvete u blizini kragujevačkih škola, kao i unutar školskih dvorišta, a započet je u martu ove godine.

– Ova donacija PD Centar i ED Elektrošumadija ima za cilj da podigne nivo bezbednosti đaka i nastavnika i da otera „mrak“ iz naših škola. Bolji kvalitet života naših građana, a u ovom slučaju dece, i razvoj lokalne zajednice u fokusu je svih naših poslovnih aktivnosti i mi već godinama pomažemo kragujevačkim institucijama i Kragujevčanima u svim oblastima života i rada – rekla je Sanja Tucaković, direktor PD Centar.

U OŠ „Milutin i Draginja Todorović“, koja se nalazi u centru grada, osnovno obrazovanje stiče 930 đaka, a sa njima radi kolektiv od 83 nastavnika i drugog osoblja.

– U skladu sa našim ciljem da konstantno poboljšavamo uslove života i rada naših đaka, ova donacija mnogo znači jer rešava veliki problem škole – nedovoljno osvetljeno dvorište koje je vrlo često povoljno okruženje za vandalizam – kaže Dragan Pavlović, direktor ove škole.

Inače, radovi na rekonstrukciji rasvete u školi obuhvatili su zamenu starih i ugradnju novih sijalica na uličnom osvetljenju pored školske ograde, kao i podizanje novog stuba sa rasvetom unutar samog školskog dvorišta. Sredstva za realizaciju ovog projekta u iznosu od 160.000 dinara u potpunosti obezbeđuju PD Centar i ED Elektrošumadija.

U narednih nekoliko dana biće unapređena rasveta dvorišta i u osnovnim školama „Radoje Domanović“, „Vuk Stefanović Karadžić“, kao i u školi u selu Dobrača. Ukupna vrednost ove donacije iznosi 550.000 dinara.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime