Nastavlja se projekat „Na prvu loptu“ i u 2021

0
198

Lepa vest za sve ljubitelje komedije. Nakon izuzetno lepih reakcija na klipove „Na prvu loptu“, Udruženje „Vido“ će i u narednoj godini nastaviti da emituje nove sadržaje. Radi se o projektu u kome se populariše aktivistička i angažovana primena humora u kulturi, kroz niz raznolikih sadržaja u formi stendap komedije, podkasta i duhovitih animiranih klipova.

Sve sadržaje ćete i dalje moći da pratite na stranicama „Večeri smeha“ na društvenim mrežama, kao i na Youtube kanalu Udruženja „Vido“. Nažalost, zbog epidemiološke situacije, svi događaji uživo sa publikom su odloženi do daljnjeg. Nakon internet ankete, najviše je traženo objavljivanje klipova iz žanra Stand Up komedije kao i intervjua u formi podkasta sa komičarima.

Video snimke koji su do sada objavljeni možete pogledati na plejlisti klikom ovde.

Pored stendap komičara, bilo je gostiju iz raznih osetljivih grupa koji su nam približili probleme sa kojima se suočavaju na dnevnom nivou, na način da se razbiju uobičajeni stereotipi i sa dozom humora. Sa tom praksom će se nastaviti i dalje, te se ovim putem pozivaju svi oni koji bi želeli da podele neku svoju priču da se jave Udruženju „Vido“ na mail ug.vido@gmail.com za saradnju.

Generalni cilj projekta je da na duhovit način razvije javni dijalog i skrene pažnju na problem povećane pojave diskriminacije i netolerancije kako kod mladih, tako i prema mladima kao jednoj od najosetljivijih društvenih grupa. Poseban akcenat ćemo staviti na duhovite situacije u kojima se reaguje onako impulsivno, bez mnogo promišljanja iliti “na prvu loptu”.

Stavovi izraženi u ovim publikacijama isključiva su odgovornost autora i njegovih saradnika i ne predstavljaju zvaničan stav Ministarstva omladine i sporta. Projekat „Na prvu loptu“ sprovodi Udruženje građana „Vido“, a finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime