Narodni poslanici ZZŠ traže transkripte Đorovićevih razgovora

0
1116

Narodni poslanici Zajedno za Šumadiju zatražili su na uvid transkripte razgovora načelnika Policijske uprave u Kragujevcu Ivana Đorovića sa zaštićenim svedokom i kontroverznim biznismenom iz Beograda, Bojanom Radovanovićem, uhapšenim vlasnikom firme “Masters”.

Zahtev je ispostavljen na osnovu zvaničnog stava stranke sa kojim je upoznata i javnost, da je parlamentarna stranka Zajedno za Šumadiju postala predmet organizovanog napada i progona od strane PU u Kragujevcu, nakon što je zatražila smenu načelnika PU u Kragujevcu Ivana Đorovića i ispitivanje stanja u PU Kragujevac.”Traženi transkripti potrebni su nam za rad našeg advokatskog tima koji pred javnošću i državnim organima po ovim pitanjima procesno zastupa stranku, u odbrani ustavnih prava uključujući i pravo građana na lokalnu samoupravu po sopstvenom izboru”-stoji u obraćanju poslanika nadležnim skupštinskim odborima.Zahtev narodnih poslanika ZZŠ prenosimo u celosti.

ODBOR ZA KONTROLU SLUŽBI BEZBEDNOSTI

predsednici Jadranki Joksimović

ODBOR ZA ODBRANU I BEZBEDNOST

predsedniku Dušanu Bajatoviću

(U istovetnom tekstu )

Poštovani/a,

Molimo da nam Odbor obezbedi i stavi na uvid transkripte razgovora načelnika Policijske uprave u Kragujevcu Ivana Đorovića sa zaštićenim svedokom i kontroverznim biznismenom iz Beograda, Bojanom Radovanovićem, vlasnikom firme ”Masters”.

Preko Poslaničke grupe URS u NSRS, kao narodni poslanici stranke Zajedno za Šumadiju, ispostavljamo Vam ovaj zahtev na osnovu zvaničnog stava stranke sa kojim smo upoznali i javnost, da je parlamentarna stranka Zajedno za Šumadiju postala predmet organizovanog napada i progona od strane PU u Kragujevcu, nakon što je zatražila smenu načelnika PU u Kragujevcu Ivana Đorovića i ispitivanje stanja u PU Kragujevac. Pored niza obraćanja javnosti i izvršnim organima vlasti, stranka Zajedno za Šumadiju i članovi njenih najviših organa, podneli su četiri krivične prijave Višem tužilaštvu u Kragujevcu, do ovog trenutka.

Traženi transkripti potrebni su nam za rad našeg advokatskog tima koji pred javnošću i državnim organima po ovim pitanjima procesno zastupa stranku, u odbrani ustavnih prava uključujući i pravo građana na lokalnu samoupravu po sopstvenom izboru.

Iskreno verujemo da ovim dajemo značajan doprinos zajedničkim ciljevima u stvarnoj borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, a u funkciji pune civilne kontrole policije, s ciljem potvrđivanja slobode građana i neotuđivog prava na ekonomski razvoj i prosperitet lokalne zajednice.

U Beogradu,
22 . oktobra 2012.

Narodni poslanici

Slavica Saveljić, zamenik predsednika poslaničke grupe URS
_______________________

Saša Milenić
_______________________

dr Nikola Jovanović
_______________________

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime