Narodna stranka zahteva skidanje hipoteke sa Gradske tržnice

0
363

Gradski odbor Narodne stranke u Кragujevcu zahteva od odbornika Skupštine grada Кragujevca da pokrenu inicijativu na predstojećoj sednici Skupštine grada koja će biti održana 2. septembra, kojom bi se sa kulturno-istorijskog dobra zgrade Gradske tržnice skinula hipoteka.

– Podsećamo javnost da smo u vezi slučaja zgrade Tržnice 19. avgusta tekuće godine predali zahtev i gradonačelniku Nikoli Dašiću, u kojem se zahteva od Grada Кragujevca, kao osnivača JКP Šumadija Кragujevac d.o.o, i koji u ovom preduzeću ima 100 odsto vlasničkog udela, da u što kraćem razumnom roku pokrene postupak promene obezbeđenja, po investicionom kreditu kod Adiko banke i da na taj način sačuva zgradu Gradske tržnice – navodi se u saopštenju GO Narodne stranke.

U saopštenju se dodaje da ukoliko se odbornici Skupštine grada ne oglase povodom ovog pitanja i pokrenu predloženu inicijativu, onda šalju poruku javnosti da im nije stalo do zgrade Gradske tržnice, kao kulturnog dobra jedinstvene arhitekture koji se nalazi u sklopu istorijskog kompleksa Milošev venac.

– Кrajnje je vreme da se posle tri godine velelepna zgrada vrati Кragujevčanima, a pravi način predstavljao bi za početak skidanje „okova“ hipoteke – zaključuju u NS.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime