Narodna stranka: Nikoliću, motka nije iz raja i ima dva kraja

0
2291

Narodna stranka izdala je saopštenje u kom navodi da su retki lokalni funkcioneri čija reč u roku od par sati odjekuje celom državom, a uskoro verovatno i šire i da gospodin Radomir Nikolić, odlazeći gradonačelnik, epizodu u kojoj je bio najviši lokalni funkcioner svoj mandat privodi kraju u maniru i kom je istu i obavljao, jednom rečju – skandalozno.

Saopštenje Gradskog odbora Narodne stranke prenosmo u celosti:

„Na konferenciji za štampu kriznog štaba grada Кragujevca povodom velike krize u kojoj se grad našao po pitanju broja zaraženih koronavirusom, gradonačelnik je svu krivicu za nepovoljan razvoj situacije pokušao da prebaci na građane, pravdajući nesposobnu i neodgovornu politiku rečenicom da je „našem narodu potrebna motka“.

Ne ulazeći u vaspitne metode u koje iz nekog razloga verujete, pretpostavljamo gospodine Nikoliću, da je motka potrebna i za sam vrh vaše političke organizacije, imajući u vidu broj najviših funkcionera SNS-a zaraženih korona virusom, i činjenicom da su svi zajedno proslavljali „veličanstvenu“ pobedu na izborima.

Znate, na onim izborima koje obeležio bojkot najvećih opozicionih stranaka, na izborima na kojima ste skoro pa tom istom motkom terali ljude na glasanje, ne bi li koliko toliko podigli na kraju čak i lažiranu izlaznost? Na izborima koje je su posmatrači ocenili najgorim otkako prate izborni proces u Srbiji?! Na izborima održanim u sred najveće pandemije u poslednjih sto godina?!

Možda ste u vašem paralelnom univerzumu skupštinskom većinom na kojoj bi vam pozavideo i Кim Džong Un dobili legitimitet da nastavite sa bestijalnim manipulacijama zarad ostanka na vlasti, ali nemate pravo, i nikada nećete imati, gospodine Nikoliću, da taj paralelni univerzum namećete građanima Кragujevca! Univerzum u kome vam u sprovođenju nesposobne politike metode poput zloupotreba, ucenjivanja, i zastrašivanja nisu dovoljne, već se sada pozivate i na silu.

Vlast ne sme da prebacuje odgovornost na građane, već je dužna da u partnerskom odnosu sa ljudima svaku krizu rešava stručno i kroz najoptimalnije korišćenje raspoloživih resursa. Vaš nastup smatramo apsolutno neprihvatljivim i uvredljivim, i uveravamo vas da su pojedini sugrađani shvatili vašu poruku tako da traže po jednu motku za svakoga.

Кao odgovorna politička organizacija, apelujemo na smirivanje strasti, apelujemo na vlast da se urazumi u granicama svojih mogućnosti, a na sugrađane da se ne izlažu dodatnom riziku izlaskom na birališta u okviru ponovljenih izbornih aktivnosti.

Apelujemo na sugrađane da se pridržavaju svih neophodnih zaštitnih mera, kako bi sačuvali svoje zdravlje, i smanjili pritisak na ionako izmučen zdravstveni sistem.“

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime