Najbolji govornici se predstavili na „Sretenjskim besedama“

0
1643

sretenjske besede kragujevacPravni fakultet u Kragujevcu, u saradnji sa Studentskim parlamentom, i ove godine je organizovao takmičenje u besedništvu „Sretenjske besede“ koje je održano u amfiteatru „prof. dr Živomir Đorđević“ u četvrtak, 19. februara 2015. godine.

Takmičari su se nadmetali u tri kategorije – zadata tema – „Ako je novac Bog našeg vremena ko je njegov prorok“ i „Prozor u svet može se zatvoriti novinama“; slobodna tema i improvizacija.

U finalu je učestvovalo 12 takmičara, a učesnike je ocenjivao žiri u sastavu: Vidosav Stevanović, književnik, Nebojša Bradić, pozorišni reditelj, Mirko Babić, glumac, Ivan Cvejić, glavni urednik novinske agencije BETA, Zoran Panović, glavni i odgovorni urednik lista “Danas” i prof. dr Emilija Stanković, profesor Retorike na Pravnom fakultetu u Kragujevcu.

Značaj ovog takmičenja prepoznat je od strane Univerziteta u Kragujevcu, Grada Kragujevca, Ministarstva pravde, pravnih fakulteta iz zemlje i regiona, Advokatske komore Kragujevca i Čačka, kao i mnogih drugih uvaženih privrednih i naučnih organizacija.

Nagrađeni učesnici Sretenjskih beseda:

U kategoriji zadata tema prvo mesto osvojio je Miloš Stanojlović, drugo mesto Jelena Milivojević, treće mesto Ivana Vučković.

U kategoriji slobodna tema prvo mesto osvojio je Miloš Jovanović, drugo mesto Sanja D. Mikić, treće mesto Mihajlo Marković.

U kategoriji improvizacija prvo mesto osvojio je Srđan Mladenović, drugo mesto Lazar Petrović, treće mesto Marijana Županjac.

Nagradu publike osvojio je Miloš Stanojlović.

Nagradu Studentskog parlamenta osvojio je Miloš Jovanović.

Nagradu za najevropskiji govor koju dodeljuje European forum Alpbach dobio je Miloš Stanojlović.

Nagrada Advokatske komore Kragujevca dodeljena je Jelici Popović.

Nagrada Advokatske komore Čačak dodeljena je Jeleni Milivojević.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime