Najbolji albumi i pesme za Dan zaljubljenih

0
8200

 1. Josipa Lisac„Dnevnik jedne ljubavi“, album koji je objavljen za Jugoton 1973. godine, a iste godine proglašen za najbolji album jugoslovenske rok i pop muzike. Danas, na Dan zaljubljenih, u Sava centru u Beogradu, obeležiće se i 40 godina od izlaska ovog kultnog albuma.
01_resize
2. Bebi DolRudi“ (maksi singl) objavljen 1983. godine. Iste godine, sa pesmom „Rudi“, Bebi Dol je učestvovala prvi put na Jugoviziji i tada je osvojila šesto mesto. Muziku i tekst za ovu pesmu napisala je sama, a posvetila ju je italijanskom glumcu Rudolfu Valentinu. Ova pesma je objavljena na dvostrukom singlu, zajedno sa pesmom „Baby love“, a doživela je veliki usmeh na izboru pokrenutom od strane magazina „Pop Rock“, kada je osvojila sedmo mesto za najbolju pesmu bivše Jugoslavije.

02_resize

 

3. Massimo Savić„Vještina“ album koji je objavljen 2004. godine, a čini kolekciju obrada bezvremenih ljubavnih pjesama, kao što su: „Bacila je sve niz rijeku“ grupe „Indexi“, „Stine“ Zdenka Runjića, „Ne plači“ Arsena Dedića, „Sjaj u tami“ grupe „Dorian Gray“, „Libar“ od Gibonnija i drugih evergrin hitova.

03_resize

 

4. Vlado Georgijev – “Žena bez imena” album objavljen 2003. godine. Proglašen jednim od najboljih albuma. Na ovom albumu našle su se pesme: „Žena bez imena“, „Sve si mi ti“, „Jedino nam ljubav ostaje“,  „Jedina“.

04_resize

 

5. „Neverne Bebe“ – album „Praštam“ objavljen je 2012. godine, a sadrzi nove ljubavne pesme, među kojima su: „Kuća za spas“, „Sudnji dan“, sjajan duet sa hrvatskom pevačicom Vannom „Samo za tvoje oči“. Ako niste preslušali, današnji dan je jedinstvena prilika da uzivate u njihovoj muzici.

05_resize

 

Na listi top 20 pesama za zaljubljene, našle su se neke od stranih kultnih, ali i novijih pesama:

 

„Crazy Little Thing Called Love“ – Elvis Presley

„Unchained Melody“ – Righteous Brothers

„I Got You Babe“Sonny and Cher

The Shoop Shoop Song (It’s in His Kiss)“ – Betty Everett

„Be My Baby“ – The Ronettes

„All You Need Is Love“ – The Beatles

„Your Song“ – Elton John

„You’ve got a friend“ – Tom Jones

“Lovesong”The Cure

„I’ll Be There for You“ – Bon Jovi

„Please, Please, Please Let Me Get What I Want“ – The Smiths

„I want to Know What Love Is“ – Foreigner

„Iris“ – Goo Goo Dolls

„More Than Words“ – Extreme

„Rain“ – Madonna

„Fallin’ “– Alicia Keys

„Born To Die“ – Lana Del Rey

„Feel“ – Robbie Wiliams

„Everything“ Michael Buble

„I’ll Be There“ – Michael Jackson

 

 

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime