Najbolja sprska skijašica postala atletičarka Radničkog

4
6284

xqf79bhb copy

Jedna od najboljih srpskih skijašica svih vremena, Nevena Ignjatović, u želji da se okuša i u atletici, postala je članica Atletskog kluba Radnički.

Ova Kragujevčanka jedno vreme i trenirala pod nadzorom Branka Krsmanovića, sadašnjeg sportskog direktora kragujevačkog kluba.

– Atletikom sam se bavila u završnim razredima osnovne i s početka srednje škole. Bio je to svestran rad, nisam u tom periodu se opredelila za disciplinu, a najviše me privlači bacanje koplja. Poznajem većinu atletičara, sa Milošem Savićem sam čak predstavljala Srbiju na Zimskim olimpijskim igrama. Pokušaću da nađem vremena i da zvanično nastupim na nekom skorašnjem takmičenju, ali najpre da se valjano spremim i da se za početak oprobam, recimo, u bacanju kugle – istakla je Ignjatovićeva.

Ona je dodala da su atletski treninzi izuzetno značajni i zastupljeni u sklopu priprema skijaša.

– U mom trenerskom timu su Vladimir Petrović i doktor sportske medicine Deniel Pešić, koji vodi računa o suplementaciji. Radujem se ponovnom dolasku na stadion „Čika Dača“. Pokušaću da se pripremim i da, ukoliko u tom terminu postoji neko takmičenje, prvi nastup napravim tokom jula. U svemu što radim težim najvišim dostignućima, nemam nameru da bilo šta menjam po pitanju pristupa – zaključila je Nevena.

4 KOMENTARI

  • Sramota je ovo sto radi gospodin Pavlovic. Uspeo je da ugasi atletiku u Kragujevcu. Cinjenica je da je Radnicki ekipni sampion drzave, ali koliko Kragujevcana ima u tom timu? Najbolji pokazatelj je to sto je ukupni pobednik Kupa Centralne Srbije AK Krusevac, zato sto su ti atleticari Radnickog uglavnom iz Beograda, pa im se ne isplati da dolaze u Kragujevac kad mogu da se takmice u Beogradu. Dok gospodin Pavlovic nije dosao na celo kluba, na atletskoj stazi je bilo na desetine atleticara iz Kraguejvca, a onda dodje Pavlovic, koji odluci da je bolje dovesti tamo nekog Hrvata (ne mrzim Hrvate, samo navodim primer) i dati mu nekoliko hiljada evra da baci kuglu dva puta, nego uloziti toliki novac u 10 kragujevackih atleticara. Danas, broj atleticara je jednocifren uz decu koju treniraju “strucnjaci” poput Krsmanovica, ali ti “strucnajci” nemaju cilj da stvore vrhunskog atleticara, vec je cilj uzeti novac od clanarina. Primer za to je ucinak atleticarke u troskoku “velikog strucnjaka” Krsmanovica, neverovatnih 9.55m, sto bi na svakom vecem takmicenju bio prestup jer ne bi ni stigla do jame sa peskom.

   • Jadno i prizemno.
    Voleo bih da mi dotični to kaže u oči.
    Najlakše je za nekog reći da je lopov, peder ili ,,stručnjak”, a dokaza za to nema.
    Ne bi me ni malo čudilo da je potpisani jedan od četvorice koji poslednjih godina pokušavaju da ugase AK Radnički, ali neka čuju – NEĆE MOĆI!
    Ime i prezime su oličenje čoveka, zato ja svoje nikad ne krijem.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime