Najavljena izgradnja novog vrtića u Erdeču

0
63

Ministar prosvete Branko Ružić i gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić potpisali su u Vladi Srbije Sporazum o izgradnji novog vrtića, u kragujevačkom naselju Erdeč, kapaciteta 270 mesta.

Novi objekat prostiraće se na 1.700 kvadrata, njegovu izgradnju finansiraće Ministarstvo prosvete uz podršku Svetske banke, dok lokalna samouprava obezbeđuje zemljište i komunalnu infrastrukturu, dozvole, nadzor.

Ministar prosvete Branko Ružić naglasio je da se jedino izgradnjom novih i proširivanjem postojećih kapaciteta vrtića mogu stvoriti preduslovi da se još više dece obuhvati predškolskim vaspitanjem.

“Zato i jeste pokrenut projekat uz podršku Svetske banke kojim obezbeđujemo 11.000 novih mesta izgradnjom novih vrtića, dogradnjom i adaptacijom postojećih objekata širom Srbije”, rekao je ministar.

On je objasnio da su do sada u okviru Projekta “Inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja” izgrađena ili je započeta izgradnja 12 vrtića i dodao da će u izgradnju obdaništa u Kragujevcu biti uloženo oko 200 miliona dinara.

Izgradnja novog objekta u Kragujevcu, deo je projekta „Inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja“ koje sprovodi Ministarstvo prosvete uz podršku Svetske banke, a ima za cilj da unapređuje dostupnost predškolskog vaspitanja i obrazovanja, kao i kvalitet i uslove. Projekat se sprovodi od 2018. godine i vredan je 47 miliona evra.

 

 

 

 

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime