Najatraktivniji bazeni na svetu (TOP 10)

0
4113

Od očaravajućih pogleda na grad do veličanstvenih prirodnih čuda, ova lista će predstavljati pravo uživanje za Vaše oči. Neke odlikuje to što se nalaze stotinama metara iznad zemlje, drugi se nalaze ispod zemlje, treće udaraju talasi okeana, a četvrti su okruženi tropskim prašumama i vulkanskim planinama! Svaki specifičan na svoj način, svaki unikatan, i svaki jednostavno veličanstven. Kupanje u ovim bazenima u većini slučajeva zahteva postojanje dubokog džepa na Vašim pantalonama, stoga smo se za naše čitaoce potrudili da bar slikom i tekstom predstavimo 10 najatraktivnijih bazena na svetu. Uživajte…

BAZEN #10 – SHERATON WAIKIKI

Lokacija: HAVAJI

Novi havajski bazen „Sheraton Waikiki“ se može pohvaliti prelepim pogledom na Dijamantsku glavu i plažu Vaikiki. Spada u tip „beskrajnih bazena“, čiji je cilj da napravi iluziju gde se ne vidi kako se on spaja sa morem, pa izgleda kao i da nema kraj (pogledati sliku)! Pored toga, ovaj bazen ima takozvanu „negativnu ivicu“, što čini pogled spektakularnim.

 

 

 

BAZEN #9 – NEMO 33

Lokacija: BELGIJA


Kreiran od strane belgijskog inženjera Džona Bernartsa, „Nemo 33“ je rekreativni i višenamenski ronilački centar lociran u Briselu. Ovaj zatvoreni bazen prima posetioce 365 dana godišnje, i specifičan je po tome što je najdublji zatvoreni bazen na svetu! Glavna atrakcija je „jama“ za ronjenje, duboka 35 metara, a ceo bazen sadrži 2.500.000 litara vode koja se greje solarnim pločama.

 

 

BAZEN #8 – BONDI ICEBERGS

Lokacija: AUSTRALIJA


Zimsko plivanje je neverovatno popularna disciplina u Australiji! Tipična temperatura vode u bazenu je 15 stepena, ali često može biti i niža. Plivački klub “Bondi Icebergs“ osnovan je 1929. godine i jedini je plivački klub koji ima licencu za disciplinu zimskog plivanja. Ono što povećava lepotu ovog bazena je i samo more koje je pokraj njega. Naime, kada nadođe jaka plima, talasi zapljuskuju jednu stranu bazena! U australiji se takva situacija naziva „brzom vodom“.

 

 

 

 

BAZEN #7 – SAN ALFONSO DEL MAR

Lokacija: ČILE


Potvrđeno u Ginisovoj knjizi rekorda kao najveći bazen na svetu, spektakularna laguna ljudskom rukom stvorena, kilometar dug bazen prektiva površinu od 76890 kvadratnih metara i sadrži 250.000.000 litara vode, što praktično znači da je 6000 puta veći od bazena standardne veličine! Verovatno najneverovatnija činjenica ovde je da je voda u ovom bazenu iz okeana, čista i transparentna, čime se stvara osećaj da plivate po sredini najlepšeg dela okeana.

 

 

BAZEN #6 – JADE MOUNTAIN

Lokacija: SV. LUCIJA


„Jade Mountain“ je jedno od najluksuznijih i najromantičnijih odmarališta, ali nije za strašljive osobe. Osim što vas na putu od aerodroma do hotela čeka strašna vožnja sa oštrim krivinama i makadamom, po dolasku ćete moći da uživate u pogledu na okean sa ivice provalije. Imanje takođe ima na stotine strmih stepenica i vrlo primamljivu, ali strašnu mrežu visećih „šetališta“.

 

 

 

BAZEN #5 – GOLDEN ENERGY POOL

Lokacija: TIBET


Šljašteći bazen je centralno mesto tibetanskog luksuznog odmarališta „St. Regis Lhasa“ i napravljen je novembra 2010. Ovaj bazen je površine 225 metara kvadratna i napunjen je slanom vodom. Nalazi se na tzv. „krovu sveta“ (Roof of the World), na nadmorskoj visini od 3680 metara, što „Iridium Spa“ čini najvišom banjom na svetu!

 

 

 

BAZEN #4 – HOMESTEAD CRATER

Lokacija: Juta, SAD


Ovaj prelepi bazen je skriven u 16 metara dubokom krateru, i nalazi se u gradu Midvej, u saveznoj državi Juta. Krater je u obliku kupole do pola napunjene svežom vodom i prirodna svetlost dopire kroz rupu koja se nalazi na vrhu kratera. Postoji tunel kojim gosti mogu doći do ovog podzemnog bazena i uživati u vodi bogatoj mineralima, plivati, roniti i prisustvovati časovima podvodne joge.

 

 

BAZEN #3 – MARINA BAY SANDS HOTEL AND CASINO

Lokacija: SINGAPUR


Još jedan od onih bazena na listi kojima se ne vidi kraj! Ovaj u Singapuru se nalazi na vrhu hotela „Marina Bay Sands“ i predstavlja najveći bazen na otvorenom na ovoj visini (200 metara od zemlje). Bazen je najistaknutiji deo vidikovca koji predstavlja krunu tri 55-spratne kule hotela u Singapuru! Verovali ili ne, platforma ovog vidikovca je veća od visine Ajfelove kule!

 

 

 

BAZEN #2 – GOLDEN TRIANGLE RESORT

Lokacija: TAJLAND


Visoko iznad doline reke Mekong, gde se nalazi tromeđa Burme, Tajlanda i Laosa, nalazi se bazen koji oduzima dah – izgleda kao da se utapa u tropski pejzaž. Iako se nalazi na Tajlandu, plivajući ovim neverovatnim bazenom možete videti i Burmu i Laos. „The Anantara Golden Triangle Resort & Spa“ je luksuzno prirodno odmaralište koje se nalazi u sredini 160 hektara prostrane tropske šume!

 

 

 

BAZEN #1 – BLUE LAGOON GEOTHERMAL RESORT

Lokacija: ISLAND


„Plava Laguna“ sadrži bazene napravljene ljudskom rukom koji su napunjeni sa 6 miliona litara geotermalne morske vode (koja se obnovalja na svakih 40 sati) iz dubine Zemlje. Ovde govorimo o vodi koja se nalazi 2 kilometra ispod površine Zemlje! E to je sveža voda! Temperatura vode je tokom cele godine 39 stepeni, a sama laguna je okružena vulkanskim planinama.

 

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime