Nadležni poručuju: Petarde, rakete i vatromet nisu igračke

0
559

U organizaciji lokalne samouprave i Kancelarije za mlade, a u saradnji sa Policijskom upravom Kragujevac, Zavodom za hitnu medicinsku pomoć i Vatrogasno spasilačkom brigadom u OŠ “Radoje Domanović“ održana je prva edukativna tribina “Igraj se bezbedno – petarde, rakete i vatromet nisu igračke“.

Cilj tribine je da se učenicima osnovnih škola, na njima razumljiv način, predstave opasnosti i moguće posledice usled neispravnog rukovanja pirotehničkim sredstvima.

Uoči novogodišnjih i božićnih praznika tribine će biti održane u svim osnovnim školama na teritoriji grada a biće podeljen i promotivni materijal koji ukazuje na sve eventualne opasnosti.

“Ovim tribinama želimo da podignemo svest kod osnovaca o tome koliko je bitno kako upotrebljavaju pirotehnička sredstva i da neispravnim rukovanjem mogu da povrede sebe ali i svoje vršnjake, drugove i drugarice, da povrede životinje, ali i da zagade životnu sredinu”, rekao je Stefan Nikezić pomoćnik gradonačelnika za unapeđenje položaja mladih u lokalnoj samoupravi.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime