Nacionalni dan bez duvanskog dima

0
959

Nacionalni dan bez duvanskog dima, 31. januar, ove godine se obeležava pod sloganom “Odrasli puše i mene guše“. Kragujevčani koji žele da uđu u program odvikavanja moći će da urade set testova u Savetovalištu za pušače sutra od 12 do 14 časova i u sredu, 1. februara, od 14 do 16 časova.

Duvanski dim

U Kragujevcu cigarete uspešno ostavi oko 30 odsto pušača, zahvaljujući programima Savetovališta za odvikavanje od pušenja, Instituta za javno zdravlјe.

Povodom Dana bez duvanskog dima u zgradi Skupštine grada održano je testiranje za pušače koji žele da se odviknu od te navike. Startne testove, osnovni za merenje nikotinske zavisnosti, kao i test za određivanje stimulacije za odvikavanje, uradilo je dvadesetak zaposlenih.

“Instutut za javno zdravlјe organizovao je i konsultacije na Fakultetu medicinskih nauka, u vrtiću “Poletarac“ na Aerodromu za roditelje mališana koji su pušači, a u nekoliko osnovnih i srednjih škola održana su predavanja na temu štetnosti pušenja, rekao je koordinator u Savetovalištu za odvikavanje od pušenja”, Miloš Radosavlјević.

Aktivnosti kojima se obeležava Dana bez duvanskog dima organizuje Institut za javno zdravlјe uz podršku lokalne samouprave i u partnerskoj saradnji zdravstvenih i nezdravstvenih ustanova.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime