“Mrešćenje šarana” oduševilo batočinsku publiku

0
148

Pozorište Centra za kulturu „Masuka“ iz Velike Plane osvetlalo je obraz amaterizmu, odigravši na najvišem profesionalnom nivou „Mrešćenje šarana“ pred batočinskom publikom.

Tekst Aleksandra Popovića, jednog od naših najoriginalnijih i najsmelijih dramskih pisaca, i maestralna režija, sada već iskusnog i dokazanog reditelja, Dejana Cicmilovića, učinili su da prisutne u sali i  zaista vrate u to čudesno vreme Informbiroa i Golog otoka, vreme političkih previranja  i ljudskih i moralnih posrnuća.

Iskonski nemoral, ideološku zaslepljenost i lažni patriotizam više nego uverljivo prikazala je čitava „Masukina“ glumačka   ekipa na sceni: Zlatko Ilić ( Borko), Jelena Stojadinović (Mica), Marko Bogrdanović (Svetislav), Zoran Mitić (Laza),  Nebojša Milosavljević (kapetan Vaso vučurović), Nena Bajić (Bosa), Marko Pantović (Mita) i Vukica Kovačević (Gospava).

Posle još jednom izvođenja „Šarana“ sasvim je jasno zašto im je pripala čast da se nađu u Kuli među najboljim amaterskim predstavama sa teritorije Srbije.

Od osam predstava, koje će se nadmetati od 17. do 25. juna, dve prvoplasirane će izboriti  pravo na učešće na Festivalu u Trebinju, koji okuplja najbolja ostvarenja iz regiona.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime