MORAMO: Podrška radnicima FIAT-a

2
2765

Koalicija MORAMO saopštila je danas da podržva najavljenu blokadu Kragujevca koju su najavili predstavnici sindikata “Nezavisnost” zbog gašenja fabrike u Kragujevcu, odnosno otkaza za 2.500 radnika.

“Stellantis je ponudio radnicima otkaz uz otpremnine ili rad u inostranstvu (Slovačka, Poljska, Italija ili Nemačka). Koalicija MORAMO u potpunosti podržava najavljenu blokadu, jer će sprovođenje ovog plana dovesti do ekonomskog kolapsa grada, kao i sve zahteve sindikata da se obezbedi socijalni program do pompeznog najavljenog novog modela.Izbori su prošli, subvencije se ponovo dele, a radnici ostaju bez posla sa neizvesnim alternativama”, saopšteno je iz kragujevačkog odbora koalicije MORAMO.

2 KOMENTARI

  1. 13 plata, bonusi, za po 60 radnih dana u godini?? Molili ste Boga da to potraje jer ste radili sa strane i ostvarivali dodatne prihode. A platica za džeparac.

  2. Sada će se svi praviti pametni i predlagati laka rešenja jer su experti za sve. U novembru mesecu sam se ozenio a u decembru dobio otkaz nakon 15 godina rada. Supruga trudna, nezaposlena. Da li je trebalo da blokiram grad?? Stisni zube, zasuci rukave! Svi ste se vec negde uvalili tadeći dodatni posao zato ne kukajte!

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime