MORAMO: Gde je nestalo 4 miliona za Trg Radomira Putnika u Kragujevcu?!

26
2014

Kragujevački odbor koalicije Moramo oglasio se saopštenjem povodom rekonstrukcije Trga Radomira Putnika, koje prenosimo u celosti:

“Ni posle tri meseca od kako je završena javna nabavka za izradu Projekta rekonstrukcije Trga Radomira Putnika, građani Kragujevca nisu dobili odgovor od gradonačelnika Nikole Dašića zašto je za taj posao izabrana firma čija je ponuda bila skuplja 4 miliona dinara od firme sa kojom se nadmetala.  Građani Kragujevca mora konačno da saznaju istinu u vezi ovog slučaja,  zato što gradska vlast, na čelu sa gradonačelnikom, taj skupi aranžman neće finansirati svojim parama, već parama svojih sugrađana.

Da je grad oštećen za veliku svotu novca i da su posredi ozbiljne malverzacije i kombinacije, jasno je svakome ko je i malo upoznat sa radom Nikole Dašića, gradonačelnika i poverenika SNS za Kragujevac, i njegovih saradnika.

Prema dostupnim podacima koje svaki Kragujevčanin može da vidi i bude upoznat sa njima, a nalaze se na portalu – https://jnportal.ujn.gov.rs/tender-eo/65950 jasno se vidi da je Gradska uprava za razvoj i investicije, odnosno njen načelnik Dejan Ružić, desna ruka aktuelnog gradonačelnika, ovaj posao poverila firmi koja će za svoje usluge dobiti blizu 10 miliona dinara, odnosno 4 miliona više od ponude drugog ponuđača, čija je ponuda odbijena.

Iz Gradske uprave, ovaj posao pravdaju rokom na koji je izabrani izvođač ponudio, odnosno koji je stajao u nabavci – 10 dana, dok je firma koja je odbijena, u svojoj ponudi navela rok od 30 dana. Postavlja se pitanje zašto 20 dana razlike građani Kragujevca treva da plate 4 miliona dinara?

Do sada je gradonačelnik Dašić bio više nego ekspeditivan kada treba da brani svoj i rad svojih saradnika, ali od februara o ovoj temi se nije oglašavao. S obzirom da očekujemo njegovu reakciju, jer smatramo da je to njegova dužnost, želimo da mu postavimo još neka pitanja vezana za ovaj projekat.

 • Zašto je ovaj posao dobila firma čija je ponuda 4 miliona skuplja od ponude firme sa kojom se javno nadmetala?
 • Zašto taj posao niste poverili JP Urbanizam iz Kragujevca, koji je do sada u glavnom radio projekte od javnog značaja, što Trg svakao jeste?
 • Ako je Projekat ovoliko preplaćen, šta građani Kragujevca mogu tek da očekuju, ako jednog dana i krene rekonstrukcija?

Postavljamo pitanje i Državnoj revizorskoj instituciji da li je u Kragujevcu sve bilo zakonito u vezi ovog Projekta? Nije li nenamensko trošenje sredstava podložno sankcionisanju?”

26 KOMENTARI

 1. Dašić-Ružić tandem za sve malverzacije. Prodaja gradske zemlje iznad Tempa je dogovoreno sa Kojom Jezero Like u restoranu Di Trevi. Na licitaciji se javio za atraktivnu zemlju samo Koja, naravno i kupio po početnoj ceni, naravno. Snimak sa sastanka kruži gradom. Kada izađe biće interesantno videti reakcije. Na sastanku u Di Trevi bio je i jedan većnik koji je posredovao dilu, a jednostavno je zaključiti ko je taj. Dašić naravno sve organizovao, a nema ga nigde. Tako da ovih 4 miliona što su ukrali za projekat nije ništa u odnosu na to šta će tek da izađe. Ovih 4 miliona verovatno maznuo Dejan Ružić sam.

  • 1.Ne pise se Jezero Like, nego Lake
   2. Nisi u gramatici uopste..promasio si padeŽ…Na licitacijI se javio..ahaaaaaaaaaaaaaaaa
   3. Nisi ni vrlo dobar, a takmičiš se sa odličnima-::((-::(((

 2. Dejan Ružić radi sve malverzacije sa Dobijem u dogovoru. Pokriva ih Dašić, jer rade svi zajedno . Ružićeve nabavke su sve nameštene, to svi znaju. Sledeće dilove, tj. plačke naroda će raditi prodajom igrališta FK Slavija i to Keljeviću Amerikancu, a zatim Vrućiniću drugo zemljište i tako dalje, sve gok narod trpi. Oni se tim dilovima i hvale. GDE JE POLICIJA I TUŽILAŠTVO, hapsite bre ove lopove.

  • Hahaha koliko bi ti u stvari voleo da si taj Vladimir Dobi… kome nikada nećeš biti ni do kolena iskljucivo jer si verovatno lenj i neobrazovan.

  • Dobro čuvana tajna u redovima vrha SNS-a je da će Dobi biti Dašićev naslednik jer on želi što pre nazad u NBS… Ružić je tu samo da premosti.

 3. Ružiću uzmi advokata odmah ako si pametan. Ovo ti poručuju dobronamerno tvoje bivše kolege iz Vodovoda. Kod nas si samo špijunirao za Dašića, a tamo te Dašić tera i da kradeš za njega. Spasi sebe, reci istinu

 4. MORAMO da prekinemo pljačku, javasluk, ponižavanje svih nas koji živimo u ovom gradu. Dasic, Ruzic, Tucaković, su dovoljno zla vec naneli, a sada kad im se priključila i Nataša Jovanovic propast je još izvesnija.

 5. Grad treba da vode ozbiljni i pametni ljudi a za pljackase
  i prevarante su rezervisana mesta u odgovarajucim kaznenim ustanovama. Zasto nadlezni organi nisu preduzeli mere, kada je prvi put ukazano na na ovaj slucaj? I ko je taj Ruzic koji bira izvodjace ?

 6. Lepi ovi panoi. Uvrstiti ih gradsku turističku atrakciju i građevinsko dostignuće aktualne vlasti. I uklapa se u milje koji daju fasade u rekonstrukciji. Kapitalne investicije ili tako nešto. Sreća pa nema para.

 7. Spin
  Hahaa..naručilac texta( Zeka, gv,piše i komentare!Stara škola.Utripovan da ce biti bitan, a nebitan je!Kako te nije blam da projekte koje je finansirao Grad Kragujevac uz pomoć Ružićeve sluzbe prisvajas( škole) i koristis za fake kampanju 300 Kragujevcana?
  Mislis vecina ne zna ko si ti?

 8. Kako vas nije sramota?
  Svi vi imate neke komentare radilo se nesto ili ne? Svi pretite i pricate o malverzacijama koji god gradonacelnik da je u pitanju? sve ovo lici samo na zavist i borbu oko vlasti.

 9. Vidi se da komentare pise jedna osoba i da su iskljucivo namenjeni Dejanu Ruzicu! Ocigledno je da ta osoba nema pojma kako funkcionisu javne nabavke, budzet grada i slicno!

 10. Kad umete tako da pričate, zašto niste na mestu Nikole Dašića? Gde ste da uradite nešto za svoj grad, a ne samo da sedite po kafićima i gledate šta nije stiglo na vreme..

 11. Poslednje komentare piše Dašić i Ružić. Sada će dati nalog da na njihovom portalu krene satanizacija Dejana Joksimovića načelnika policije, Zeke, Makse, Ivice SPS i svih ostalih koje smatraju da treba. Bolje bi im bilo da se spremaju da kažu kako su po zakonu makli ovih 4 miliona. U policiji kazu da ne stoje dobro u ovom kriminalnom slučaju.

  • ti ako si vec upoznao policiju sa tim onda nemoj da se oglasavas pusti ljude da rade svoj posao,ili ce tebe da uhapse za lazne optuzbe ili njih za “malverzacije” trece nema,nemoj da brines druze!

 12. MORAMO da obidjemo grad i da vidimo sta se i koliko gradi u Kragujevcu i gde pare odlaze. Novac se ne ulaze u samo jedan projekat vec u 101!!!!

 13. СНС је претворио град у варош. Све нерадници и незналице воде град!

 14. dosta nam
  je Vite i Makse ! Vita je otisao kad ce vise Raletov mezimac Maksa da ide ???? nemoj da dozvolimo
  scenario energetike, pijace i svega ostalog !

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime