„Moje bivše, moji bivši“ u Teatru

0
1670

moje bivse moji bivsi

Popularna predstava Knjaževsko-srpskog teatra „Moje bivše, moji bivši“ igra se sutra, od 20 sati, na sceni „Joakim Vujić“.

Reč je o urbanom komadu engleskog autora Di Si Džeksona (u originalu „Moja romantična komedija“), u režiji Slađane Kilibarde.

Iako je označen kao komedija komad ima snažnu dramski strukturu čak pomalo i neke elemente melodrame. Govori na koji način i kako se u današnjem vremenu doživljava ljubav, kako žive mladi ljudi vezani za par punktova oko kojih se odvija njihova egzistencija, koliko smo barijerama (koje izgledaju poput stubića u nekom muzeju ili na crvenom tepihu) odvojeni jedni od drugih, kako percipiramo naše roditelje (ili oni nas) i kako tretiramo pitanje vlastitog roditeljstva tj. činjenice da jednog dana (možda) treba da postanemo roditelji, ne samo da bi produžili vrstu, već i obogatili svoje tehnološkim dostignućima i opštim otuđenjem ispražnjene živote.

U podeli igraju kragujevački glumci Miloš Krstović (Tom), Isidora Rajković (Ejmi), Katarina Mitrović (Saša) i Dušan Stanikić (Kalvin), kao i njihova mlada koleginica „gostujuća” glumica iz Beograda Nađa Maršićević koja tumači lik Alison.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime