Moguć raskid ugovora Grada Kragujevca sa „Autosaobraćajem“

2
1565

AutosaobraćajSuprotno odluci o javnom gradskom prevozu i Zakonu o štrajku, radnici „Autosaobraćaja“ juče ujutru nisu organizovali prevoz u prigradskom saobraćaju, niti su o obustavi rada bilo koga obavestili. Informaciju o tome dobili smo od građana sa terena – izjavio je za sajt grada Kragujevca Zoran Jovanović, član Gradskog veća za komunalnu privredu, koji je istovremeno uputio izvinjenje svim sugrađanima koji su danas ostali bez gradskog prevoza.

Ukoliko, kao što su najavili, radnici „Autosaobraćaja“ ne prekinu obustavu rada, grad Kragujevac će već sutra doneti odluku o eventualnom raskidu ugovora sa tim preduzećem i angažovanju novih prevoznika.

– Tačno je da je situacija u „Autosaobraćaju“ teška, plate su male, račun blokiran. Ali, ako izgube ovaj povereni posao ostaće bez socijalnog programa. Grad Kragujevac učinio je sve što je mogao da pomogne tom kolektivu, izmirili smo sve obaveze i imamo obećanje za realizaciju socijalnog programa, koji ne zavisi od nas.

Prigradski prevoz koji obavlja „Autosaobraćaj“ u zadnjih šest-sedam meseci teško funkcioniše, veliki je broj neodržanih linija i mnogo kašnjenja. Mi smo to tolerisali, nismo preduzimali nikakve sankcije, svesni da je reč o kolektivu koji ima dosta problema.

Bez obzira na sve to, jedino od postupaka radnika „Autosaobraćaja“ zavisi egzistencija firme. Radnici moraju da se potrude da urade nešto za svoj kolektiv, da rade posao koji im je poveren i da osposobe svoje preduzeće a ne da tuže sopstvenu firmu i svakog meseca na ime tužbi izdvajaju 10 – 15 miliona dinara. Ako stanu i izgube taj posao, blizu 500 radnika više neće imati nikakvu perspektivu – zaključio je Jovanović.

2 KOMENTARI

  1. Strasno! Juce sam ceko dva sata da se vratim iz Lapovo i bus nije doso iz Bg.makar da su javili nego nisu ,nije bilo obavestenje? sramota za „Autosaobraćaja-Kragujevac

  2. Очекивао сам да ће нешто овако да уследи пре или касније. Аутосаобраћај већ дуже време касни са превозом. Често сам чекао на станици и по пола сата само да аутобус дође. А морао сам да чекам, јер других аутобуса није било, само Аутосаобраћај. И стварно би била штета да Аутосаобраћај престане са радом. Толико година рада… Поздрав.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime