Miloš Karić ponovo šampion Srbije, uspešni i Pirati

0
3205
pk radnicki ilija stevanovic milos karic
Ilija Stevanović, Novak Savić i Miloš Karić

Na Letnjem prvenstvu Srbije za pionire, održanom u Beogradu, plivač Radničkog, Miloš Karić osvojio je šampionsku titulu na 800 metara slobodnim stilom, kao i tri srebra u disciplinama 50, 200 i 400 slobodno i bronzu na 100 metara istim stilom.

Još dve medalje Radničkom je doneo Ilija Stevanović, koji je osvojio treće mesto u disciplinama 100 delfin i 200 slobodno.

Plivačima Radničkog pored medalja za pionire, pripala su ista odličja i za svoje godište, pa su praktično dobili po dve nagrade za svaki uspeh.

Iako je na 100 metara osvojio medalju najslabijeg sjaja, Karić je u njoj ostvario najbolji rezultat po FINA bodovima (562), kojim je zauzeo treće mesto u generalnom plasmanu takmičenja. U istoj trci Stevanović je četvrtim mestom stigao do pete pozicije u generalnom plasmanu (521 bod), a koliko je ona bila jaka govori podatak da je Novak Savić oborio nacionalni rekord Ivana Lenđera star više od 10 godina i to za gotovo pola sekunde. Nadomak obaranja rekorda bio je i Karić, kome je na 200 slobodno nedostajalo manje od sekunde, što je jedan od najvećih uspeha kragujevačkog plivanja.

Na istom mestu održano je i državno Prvenstvo za mlađe pionire, na kom je štafeta Pirata 4×50 mešovitim stilom, u sastavu Vukašin Pribaković, Nemanja Živković, Luka Mladenović, David Šapić, osvojila treće mesto u sveukupnoj konkurenciji.

Piratu je pripalo i šest  medalja za 2004. godište. Luka Mladenović bio je najbolji na 100 i 200 metara prsno i drugi na 50 slobodno i 100 delfin, a Vukašin Pribaković drugi na 100 leđno i treće na duplo dužoj deonici.

Anja Stević osvojila je bronzu na 100 delfin za 2003. godište.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime