Milenić: Vučići i Nikolići kroje ružičasti medijski mrak

2
4448

sasa milenic

Podršku krgajuevačkim medijima na današnjem protestu ispred zgrade Skupštine grada Kragujevca dali su i odbornici Zajedno za Šumadiju. Oni su napustili konstitutivnu sednicu gradskog parlamenta i učestvovali u protestu. Tom prilikom izjavu za medije dao je Saša Milenić, potpredsednik ZZŠ.

Prema njegovim rečima „svaki mrak je crn, samo se u Srbiji zapatio medijski mrak koji je ružičast“.

– To je jedna vulgarna, petparačka, režimska lakirovka u izvođenju medijskih tajkuna, a po narudžbi porodica Vučić i Nikolić. Sve srpsko informisanje staje u jedan zaključak: Nikolići su najbolji, Vučići su najbolji, a svi mi ostali smo najgori. Takvo stanje ne povređuje samo prava novinara i nepoželjnih medija. Ono vređa pravo građana na informisanje, ljudsko dostojanstvo, pa čak i ono malo inteligencije što je ovde preteklo – rekao je Milenić.

Zahvaljujući brutalnom i elementarnom opstruiranju slobode govora i prava na informisanje, srpsko društvo je bez minimuma komunikativnog prostora za raspravu, analizu, polemiku, sučeljavanje gledišta, objasnio je Milenić i dodao da je Srbija društvo bez javnosti.

– Zacarila je primitivna svest koja iskreno veruje da postoji samo jedna istina, naravno, njena, i samo ona ima pravo da se čuje i vidi. Zbog toga ponovo postaje opasno živeti u Srbiji. Pre nego što Srbija ponovo postane opasnost i u okruženju, podsećamo sve relevantne međunarodne činioce mira i brige o pravima ljudi da su se i devedesetih prvo dogodile medijske manipulacije i ućutkivanja, a tek potom Srebrnica, logori i etnička čišćenja. Ako ne nateraju, odmah, a jedino oni to mogu da učine, Nikoliće i Vučiće da dignu svoje šape sa medijskog života Srbije, međunarodni činioci će i sami morati da preuzmu deo odgovornosti za patologiju koja se neminovno rađa iz društva bez javnosti i slobode – poručio je Saša Milenić.

2 KOMENTARI

  1. Pa dobro Milenicu kada ces isplatiti 350000e podizvodjacima na sali II gimnazije koje je uzeo tvoj ujka vlasnik itcs ltd co yu kao nosilac posla. Pitajte Radijator iz Kraljeva kako je prosao u toj raboti

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime