Milenić: Okupljanje zavičajnih i regionalističkih opcija oko ZZŠ

2
2304

sasa milenicNa današnjoj konferenciji za medije, potpredsednik Inicijativnog odbora Zajedno za Šumadiju, Saša Milenić, istakao je da se regionalne partije i pokreti u Srbiji samoinicijativno javljaju sa željom da potvrde svoju rešenost i spremnost za dalju saradnju sa ZZŠ.

– Kraljević Marko je nezamisliv bez svoga Šarca i neodvojiv od njega. Baš kao vojvoda Momčilo što je neodvojiv od Jabučila ili Talični Tom od svog Džoli Džampera. Neke su stvari neraskidivo vezane i idu uvek zajedno i dele zajedničku sudbinu. Tako su Kragujevac i Šumadija skopčani sa svojom političkom opcijom Zajedno za Šumadiju. Kada već poredimo Zajedno za Šumadiju sa epskim konjima, to onda za nas Kragujevčane znači samo jedno: i mi konja za trku imamo. Kako god loše stajale stvari, ma koliko politička situacija bila preteća, a ekonomska zastrašujuća, mi u Šumadiji i Kragujevcu ne podležemo ovoj stravi i pretećem užasu jer imamo svoju Zajedno za Šumadiju koja je naša izvesnost i sigurnost, naš uvek spremni džoker za izlazak iz problema – rekao je Milenić.

On je dodao da je to obaveza više za obnavljanje ZZŠ, programski, infrastrukturno i organizaciono.

– U ovom trenutku suočavamo se i sa nepredviđenim organizacionim izazovom o kojem vas obaveštavamo u duhu ohrabrujućih vesti. Regionalne partije i pokreti u Srbiji nam se samoinicijativno javljaju sa željom da potvrde svoju rešenost i spremnost za dalju saradnju, potvrđujući naš koalicioni ugovor sa Demokratskom strankom, kao okvir u kojem vide i svoje buduće delovanje – kazao je Milenić.

Potpredsednik IO ZZŠ naglasio je da je lider te stranke, Veroljub Stevanović, u toku nedelje za nama, imao telefonski razgovor sa liderima zapadne Srbije.

– Lider pokreta Živim za Krajinu, Boško Ničić, sa saradnicima, bio je gost na radnom sastanku održanom u prostorijama ZZŠ. Tema tih razgovora je udruživanje snaga i ukrupnjenje političkog kapitala zavičajnih i regionalnih opcija Srbije. Srbija i postoji još samo u svojim krajinama, u političkom statusu zabiti. Njena emancipacija i deprovincijalizacija jeste zajednički zadatak i cilj. Mi iz te borbe ne izlazimo, a o modalitetima delovanja i srećno uobličenim formama povezivanja sa pomenutim opcijama obavestićemo vas pravovremeno – izjavio je Milenić.

On je podvukao da je ZZŠ jedina politička izvesnost i sigurnost Kragujevca i Šumadije.

– Uglavnom, kakav god bio današnji adet, kakav god berat i ferman da stiže od beogradskih paša i dahija, mi ćemo ponuditi adekvatan odgovor, e da se svi ne isturčimo. ZZŠ je jedina politička izvesnost i sigurnost Kragujevca i Šumadije, pa ćemo imati spreman odgovor i u ovim teškim vremenima lažnih mesija i jalovih spasitelja – zaključio je Milenić.

2 KOMENTARI

  1. Sta je to dobro Vulin uradio osim sto je zaposlio tebe i tvoju porodicu u nekoj drzavnoj sluzbi , ili ti dao grant namenjen NVO koji stvarno nesto rade za razliku od tebe i prevaranata slicnih tebi.Mozda to sto se talio sa prijateljem prilikom dodele sredstava za uvodjenje kamera na Kosovu -verovatno da nadzire Tacija, ili sto je naterao sirotinju da rade za 9.000 dinara socijalne pomoci i od toga izdrzavaju porodicu. Kako te nije sramota da se uopste javljas , moronu jedan , vrati se u rupu iz koje si izmileo.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime