„Milan Petrović Quartet“ u SKC-u

0
1431

milan-petrovic-quartet-copy

Sutra od 22 sata, džez/bluz sastav „Milan Petrović Quartet“, predstaviće novi album „Dates“ u kragujevačkom Studentskom kulturnom centru.

Cena ulaznice za ovaj koncert je 200 dinara.

Мilan Petrović је rođen 1976. godine, a od 1993. godine je аktivan na srpskoj muzičkoj sceni, kao klavijaturista, kompozitor i tekstopisac (u demo periodu je svirao i gitaru). Od 1995. godine do avgusta 2009. bio je član reggae sastava – Del Arno Band, sa kojim je učestvovao na skoro svim većim festivalima u Srbiji i okolini, i svirao na određenim pesmama na albumima “Retrospective” (2001.) i “Vreme vode” (2005.).

Od 2002. godine je aktivan na srpskoj blues sceni i nastupao je sa bendovima Blue Shark, Roosterblues band, Теxas flood, Raw Hide, Bootleg blues (E 75), Blue Familly, Zona B, Don Giovani and friends.

Marta 2012. godine izašao je autorski album “Excursion” rađen sa 38 prijatelja medju kojima su neki od naših najpoznatijih jazz i blues muzičara (Vasil Hadžimanov, Dušan Bezuha, Wikluh Sky, Raw Hide, Blue Family i mnogi drugi) koji je dobio sjajne kritike kako u Srbiji, tako i u okruženju. Naime, to je jedan od najbolje recenziranih jazz/blues albuma u 2012. godini, a bio je i u izboru godine portala Popboks.

Milan Petrović Quartet postoji od 2011 godine. Do 2013. godine bend je postao jedan od najaktivnijih na domaćoj jazz/blues sceni, svirajući instrumetalni funk, jazz, blues, sa elementima popularne muzike, uz autorske teme, ali i neke popularne u specifičnim aranžmanima.

Bend je 2012. godine učestvovao na festivalima: Rođendan Jazz-a Akademije 28, SM Jazz & Blues festival u Sremskoj Mitrovici, Jazztronic u Vršcu, Internacioni festival u Kikindi, beogradski Rakija fest, a od svih njih je svakako najvažniji nastup na Nišville Jazz festivalu.

Početkom 2013. bend je snimio nove snimke u Visokoj školi elektrotehnike, računarstva i strukovnih studija I te godine  bend je  odsvirao jedan od najposećenijih koncerata u okviru festivala Doma Omladine Jazz za DZ. Sledi prvo učešće (kao headlajneri) na mainstream festivalu Reload u Vladičinom Hanu. 2013. bend je objavio na portalu www.timemachinemusic.org, u sekciji download, novi album pod nazivom “Favorites”, sa specifičnim obradama poznatih svetskih i domaćih tema.

U oktobru 2013. Milan Petrović Quartet je po prvi put zasvirao van granica naše zemlje u Ljubljani, na Prulčkovom jazz festu i zatim i u Austriji na Live Six festivalu.

Sredinom 2014. godine pojavilo se mini live izdanje benda, posle sessiona “Kao kaseta”. Ono sadrži tri autorske teme sa prvog. U 2014. godini su pored čestih nastupa u Srbiji i učešća na festivalima Nišville i Indjija, svirali u Rijeci, Zagrebu, Austriji i Rumuniji.

U toku 2015. godine, snimili su treći album koji će se pojaviti u toku godine i nastupili u Mostaru na Calamus jazz Festivalu, Županji na River Jazz festu, u Makedoniji gde su nastupili na Prilep Jazz Weekend-u, Resenu, Ohridu i Kočanima i u Rumuniji u Temišvaru. Oktobra 2015.godine objavljen je živi album “Live @ Nišville Jazz Festival”.

  1. godine, izdavačka kuća Metropolis Music je objavila album „Dates“.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime