Mike Parker’s Trio Theory u SKC-u

0
1186

uaas8tyz-copy

Sutra od 21 čas, u Kontakt galeriji SKC-a, nastupiće Mike Parker’s Trio Theory.

Njujorškom basisti i kompozitoru Majku Parkeru pridružuje se dvaput nominovani za Gremi Frank Parker (Kurt Elling Quartet) na bubnjevima, i iz poljskog Krakova, vatreni tenor saksofonista Slavek Pezda. Zajedno, oni čine džez trio sa sirovom energijom roka, osećajnošću klasike, tekstualnom paletom avangarde, i ritmičkom i harmonskom raznovrsnošću modernog džeza.

Trio je nastao u novembru 2014. i imao maratonska turneju od 27 koncerata u 27 noći. Od tada, oni su imali preko 100 koncerata u 6 zemalja, uključujući Krokus Jazz Festival (PL), Jazzinec Festival (CZ), MediaWave Festival (HU), Jazzire Festival (RS), i Targu Mures International Jazz Festival (RO). U aprilu 2016. objavili su treći album “Alive Out There “, snimljen uživo na turneji 2015.

– Genijalna sinteza svih muzičkih žanrova, naizgled nemogućih kombinacija Čarli Parkera sa gruvom Majkl Džeksona, začinjen prkosom dostojnim Džon Zorna … To je sve što džez treba da bude: originalan, svež, nepredvidiv, simbiotički u grupnoj improvizaciji, a sve to sa osećajem za humor – JazzPRESS.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime