Menadžment FIAT-a i štrajkači ipak u pregovorima

0
743

Na inicijativu kompanije FIAT u ponedeljak će u Kragujevcu biti održan sastanak predstavnika te firm sa Štrajkačkim odborom fabrike “FIAT plastik”, rečeno je agenciji Beta.

Predsednik Štrajkačkog odbora Zoran Miljković je potvrdio da ga je državna miriteljka danas obavestila da je FIAT tražio sastanak sa štrajkačima u ponedeljak u 14.30 sati u Kragujevcu.

Kako su juče medije obavestili iz Štrajkačkog odbora, pregovori koji su vodjeni u tri runde uz posredovanje državnog miritelja su propali, jer je FIAT ostao pri svojim odlukama i nije bio spreman na ustupke za razliku od štrajkača.

Miljković je rekao da će na sastanku u Kragujevcu učestvovati državna miriteljka i menadžer FIAT-a za jugoističnu Evropu Marčelo Batalja i direktor FCA u Kragujevcu Nikola Jerotijević.

On je rekao da Štrajkački odbor ostaje pri stavu da neće da vodi razgovor o zahtevima koji su povod za obustavu rada, sve dok FIAT ne vrati mašine koje je tokom štrajka izmestio u drugu kompaniju i dok ne vrati grupu radnika sa prinudnog odmora na posao.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime