Memorijalni turnir “Dejan Brđović” uskoro u Kragujevcu

0
2202

U čast odbojkaške legende Dejena Brđovića biće održan istoimeni memorijalni turnir u nedelju, 25. septembra, u OŠ “Stanislav Sremčević” u Kragujevcu. Učesnici turnira su odbojkaški klubovi “Jagodina”, “Ribnica 04”, “Partizan” i domaćin “Smeč 5”.

brdovic

Turnir će otvoriti legenda srpske odbojke Željko Tanasković. Organizator turnira Odbojkaški klub “Smeč 5” poziva Kragujevčane da dođu u što većem broju da navijaju i da se druže, kako bi se sačuvala uspomena na Dejana Brđovića.

Podsetimo, legendarni odbojkaš Dejan Brđović iznenada je preminuo 21. decembra 2015. u 49. godini u svom stanu u Beogradu. Rođen je 21. februara 1966. godine u Kraljevu. Nekadašnji je kapiten odbojkaške reprezentacije SR Jugoslavije za koju je odigrao 300 utakmica, a sa kojom je osvojio bronzanu medalju na Letnjim olimpijskim igrama 1996. u Atlanti.

U odbojkaškom klubu „Žiča“ napravio je prve odbojkaške korake. Karijeru je nastavio u Odbojkaškom klubu “Ribnica”, a u Crvenu zvezdu je prešao 1984. godine. Nastupao je za timove iz Grčke i Italije. Igračku karijeru je završio u dresu kragujevačkog “Radničkog” 2006. godine.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime