Međunarodna izložba „Grad muzej železnice Lapovo“

0
144

Jedan od najznačajnih kulturnih događaja u Lapovu,  Međunarodna izložba „Grad muzej železnice Lapovo“, biće održana u utorak, 20. septembra, u Galeriji Kulturno-turističkog centra.

Posle sprovedog Javnog konkursa, stručni žiri sastavljen od profesora kragujevačkig FILUM-a, odlučio je da se publici predstave dela 21 autora.

Takmičarske kategorije će i ove godine biti slikarstvo, fotografija i skulptura.

Kulturno – turistički centar „Stefan Nemanja“, orgnizator ove manifestacije, obezbedio je nagrade za tri prvoplasirana autora u svim kategorijama i očekuje  da će publika u velikom broju ispratiti ovaj događaj.

„Poslednje dve godine Međunarodna izložba „Grad muzej železnice Lapovo“ organizovana  je online, iz dobro poznatih razloga.  Sada ponovo imamo zadovoljstvo da se „uživo“ družimo sa autorima i njihovim slikama, fotografijama i skulpturama. Ova izložba ima dugu tradiciju i vernu publiku, jer Lapovo i železnica ne mogu jedno bez drugog. Veoma smo zadovoljni brojem prijavljenih radova, bilo ih je 65, i nadam se da će izložba ispuniti očekivanja iskrenih zaljubljenika u umetnost“, rekao je za naš portal Aleksandar Đorđević, v.d. direktora KTC „Stefan Nemanja“ u Lapovu.

Svečano otvaranje biće u Galeriji KTC-a u 17 sati, a ulaz je slobodan.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime