Masterklas najboljeg gitariste sveta u Domu omladine

0
243

Igor Paspalj, koji je prema oceni čitalaca sajta Guitar World i Guitar Player, proglašen za najboljeg gitaristu za 2020. godinu u kategoriji muzičara koji sviraju električnu gitaru, održaće u petak 1. oktobra, masterclass gitarsku radionicu u Domu omladine, sa početkom u 20 časova.

Igor se za gitaru se zainteresovao sa 13 godina nakon sto je poslušao “Eruption” od Eddie Van Halena, i pod tim uticajem upisuje srednju muzičku školu i počinje da se ozbiljno posvećuje gitari. Potom upisuje Akademiju Umjetnosti, gde je diplomirao i magistrirao na Harmoniji sa harmonskom analizom. Tu započinje i svoj pedagoški rad i kao asistent i viši asistent provodi devet godina predavajući na katedri za muzičku teoriju i pedagogiju.

Uporedo, aktivno svira gitaru i javno nastupa sa raznim bendovima i izvođačima u Ex-YU, angažuje se u studijskom i kompoziciono-aranžerskom radu. Sarađivao je sa mnogim bendovima i izvođačima u zemlji i inostranstvu, gostovao na velikom broju projekata, albuma, a 2010. godine izdao je i svoj prvi solo album “Gravity” za Holandsku izdavačku kuću “Moonwolf Records”. Na internacionalnim takmičenjima “Guitar Idol 2009 i 2010” oba puta je dospeo u finale i dobio izvanredne kritike.

2014. godine odlazi u Ujedinjene Arapske Emirate gde radi kao instruktor i profesor gitare u prestiznoj “American School of Dubai”. Pored toga, svakodnevno nastupa u klubovima u Abu Dabiju i Dubaiju kao session muzičar punih 6 godina, brojeći preko 1500 javnih nastupa u UAE. Početkom 2020. godine postaje instruktor i deo tima Britanske kompanije “JTC Guitar”, najprestižnije online kompanije vezane za gitarsku edukaciju, za koje dizajnira i objavljuje masterklasove, lekcije i ostale sadržaje. Tu sarađuje sa najvećim gitarskim imenima i autorima kao što su Andy James, Marco Sfogli, Justin Derrico, Jan Cyrka, itd…krajem iste godine dobija nagradu “Guitarist of the Year 2020” od strane najvećih gitarskih magazina: “Guitar World” i “Guitar Player”

Ulaz na masterclass je besplatan!

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime