Massimo spreman za koncert u Kragujevcu (INTERVJU)

0
1212

Massimo Savić održaće koncert 23. avgusta u Kragujevcu, u “Zastavinoj bašti”. U intervju datom tim ovodom ističe da ceni kragujevačku publiku, kao i da ga svaki susret sa njom raduje. Veruje da će i na ovom nastupu sa Kragujevčanima slaviti “glazbu, ljubav i najljepše emocije”.

Poslednjih godina imali ste puno uspešnih nastupa pred kragujevačkom publikom. Koja Vam je prva asocijacija na grad Kragujevac?

– Odlična atmosfera i emotivna publika, a onda i gostoljubivi domaćini i ukusna hrana.

Predstojećim koncertom predstavićete ovdašnjoj publici svoj poslednji album “Sada“. Da li ste zadovoljni kako je zaživeo u proteklih godinu dana? Da li su se izdvojile pesme u skladu sa Vašim očekivanjima i jesu li Vas neke reakcije iznenadile?

– Iznimno sam zadovoljan kako je kod publike primljen album “Sada”. I posljednji singl “Znam”, kao i prethodni “Nisam spreman” naišao je na izrazito pozitivne reakcije i zato smo i nove pjesme uvrstili na repertoar koji izvodimo uživo. Puno smo radili na novim materijalima i drago mi je što je naš trud prepoznat.

Kako uspevate da nakon 35 godina karijere publici ponudite nešto novo, a da opet zadržite svoj prepoznatljiv stil?

– Da, dobro ste primjetili da je potreban velik trud da bi se postiglo takvo nešto. Ali to je jedan spoj vječite inspiracije, ali i potreba da se slijedi svoj unutrašnji glas. Možda je iza mene 35 godina glazbenog rada, ali imam još puno toga za reći. A s druge strane, ne pristajem na kompromise, držim do visokog stupnja kvalitete, te slušam unutarnji glas i slijedim svoj stil.

Posle toliko godina rada, izdatih albuma, održanih koncerata, dobijenih nagrada, šta za Vas predstavlja uspeh u karijeri?

– Svaka prodana ulaznica, svaki otpjevan stih od mojih obožavatelja, aplauz i riječ podrške za mene su uspjeh. Uvijek ističem da sam izrazito sretan čovjek jer u današnje vrijeme moja glazba pronalazi put do publike i izaziva iskrenu emociju, to je zaista uspjeh.

Za protekle tri i po decenije puno toga se promenilo na muzičkoj sceni- ukus publike, muzički stilovi, mediji putem kojih muzuka stiže do slušalaca… U kojoj meri to utiče na Vas i Vašu karijeru? Da li se nastojite da se na neki način prilagodite novim trendovima?

– Svakako utječe. Danas je izbor i dostupnost glazbe veća no ikada, a to zbunjuje publiku. Volim reći da su prije stvari bile jednostavnije, nekada su djeca imala jednu loptu, čuvala su je i njome se igrala, danas ih imaju šest, jednom se možda igraju, a pet ih stoji u dvorištu. Slično je i s glazbom. Ali i dalje publika zna prepoznati trud i kvalitetu i to me čini iznimno sretnim.

Da li pratite regionalnu scenu? Koje izvođače cenite i da li sem Sergeja Ćetkovića (sa kojim ste sarađivali na poslednjem albumu) postoji još neki autor čije biste pesme pevali ili nastupali zajedno?

– Ima toliko divnih umjetnika na sceni i baš se veselim budućim suradnjama. Neću previše otkrivati, ali u planu su neke suradnje.

Kako birate pesme koje ćete izvesti na nastupu? U kojoj meri koncertni prostor na to utiče?

– Velika je umjetnost odabrati repertoar i puno mu pažnje posvećujem. Doba godine, koncertni prostor, grad, vrijeme koncerta, sve to ima utjecaja na odabir pjesama. Pa i neka emocija koja se provlaći još od proteklih nastupa. Uvijek posebnu pažnju posvetim repertoaru.

Šta biste poručili Kragujevčanima i svim drugim ljubiteljima Vaše muzike u ovom delu Srbije?

– Pozvao bih ih da dođu na koncert 23. avgusta u “Zastavinu baštu” da s nama slave glazbu, ljubav i najljepše emocije. Da pod ljetnim nebom, zajedno, učinimo tu večer jednom od onih koje ćemo dugo pamtiti.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime