Marjanović o postupku Spalevića: Biće posla i za Aleksandra Vučića!

4
2297

fk radnicki spalevic

Nepojavljivanje Darka Spalevića na surčinkom aerodromu, ogorčilo je predsednika Radničkog 1923 do te mere da Milenku Marjanoviću i nije bilo potrebno postavljati pitanja.

– Nisu čista posla – rezignirano zbori, Marjanović. – Fudbalsko podzemlje očito ne miruje, hoće da nam otme Spalevića! Momak je poverovao mentorima, naprasno se razboleo i prekršio ugovor. Posle telefonske sednice Upravnog odbora pokrenuli smo protiv njega disciplinski postupak. Poslao je faksom, doduše, nečitak lekarski nalaz iz kog se ne vidi ništa. Isključio je telefon. Njegova adresa iz ugovora je u Raškoj, dole kažu – nepoznata. Predosećao sam da Spalević neće u Antaliju, jedini nije u klubu ostavio pasoš obećavši da će to učini na aerodromu. Neka… Kako stvari stoje, biće posla i za prvog potpredsednika vlade –  Aleksandra Vučića!

Odoste daleko?

– Čuće se, samo polako. Reč je o kriminalnim radnjama, falsifikatima.

Čijim, ako nije tajna?

– Informisani smo da ide u Čukarički, barem tako Spalević priča po Kragujevcu, kao i da su mu obećali raskid ugovora na štetu kluba. A, ja im poručujem da Radnički nije plitak potok da ga gazi ko hoće, ko stigne. Borimo se za goli život, a hoće da „kidnapuju“ skupo plaćenog igrača. Samo, nije Jankovićeva poslednja na sreću srpskog fudbala. Iako je privatizovao Zajednicu superligaša, kako kaže tako mora i da bude. Pitaju se, valjda, i klubovi nešto.

Valjda?!

– Podićićemo ovaj slučaj na najviši nivo. Nije Radnički jedini Zajednicom superligaša nezadovoljan klub. Predstoji uskoro godišnja skupština, videćemo tad da li je to privatna prčija ili zajednica ovdašnjih klubova.  Sve će izaći na videlo, polako samo…

Naslućujete li epilog ovog svojevrsnog galimatijasa?

– Sumnja u objektivnost postoji, znate, mnogo je „slučajnosti“. Počev od iznenadnog Spalevićevog obolenja, neodlaska u Antaliju. Znači, neko mu je obećao raskid ugovora na štetu Radničkog. I, kako sam malopre saznao, zakazana je za hitna sednica Arbitražne komisije Zajednice superligaša, što ne miriše na dobro. Neće se ovako završiti, obećavam.

Sumnjate u neutralnost Arbitražne komisije?

– Sve miriše na ovo što pričam. Komisiji verujem, kao i u velike pritiske sa strane. Sačekaćemo odluku i ukoliko ne budemo bili zadovoljni, žalićemo se drugostepenom organu pod kapom FSS.

Jeste li se čuli s generalnim sekretarom Zajednice supreligaša, Miodragom Jankovićem?

– Pričali smo sto jedan minut, rekao sam da se mane ćorava posla! Al` džaba, s njim ne vredi razgovarati. Čovek umislio da pušta kišu u Beogradu… Prenebregnuvši činjenicu da svako loše prođe kad pomisli da je mnogo jak. Šta mogu, nek radi svoj posao, mi ćemo svoj i videćemo dokle ćemo da stignemo – kaže Milanko Marjanović, predsednik Radničkog 1923.

Istina da Spaleviću ugovor ističe tek u julu 2014, međutim, nikad berićetno nije bilo kad u klubu imate nezadovoljnog igrača?

– Zašto nezadovoljnog?! Zato što je dobio novac unapred za dve godine, plaćene doprinose zaključno sa 31. decembrom!? Ili što je kapiten, možda?! Stvar je u tome što neko hoće da napravi lažne papire, lovi u mutnom. Što će teško da prođe, pogotovo što smo jedinstveni u stavu da se borimo, idemo i do UEFA!

Izvor: Sportski žurnal

4 KOMENTARI

  1. Имаће посла за Вучића али зашта за Спалевића или Марјановића и његове хотеле.

  2. on je bio vas ‘igrac’za sve,pa ste mu i gala banket priredili,veliku cifru unapred dali dok ste nasu decu ganjali,ucenjivali. Malo ste pomesali prioritete..a,tako vam i treba,zeza vucitrnac,zeza.

  3. Marjanovicu vrati radnicima njihovo posto si sve pokrao, dok si bio direktor!!! Pa pokupovao iste hotele gde si ti uzimao pare…

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime