Mala škola finansija za mlade

0
720

Omladina JAZAS-a Kragujevac i Narodna banka Srbije nastavljaju sa programom unapređenja finansijske pismenosti mladih.

Obuke su prilagođene mladima bez ekonomskog predznanja, odnosno opštoj populaciji. Teme koje se obrađuju su namenjene svim profilima (medicinskoj, ekonomoskoj, tehničkoj školi, fakultetima i slično).

Naredna obuka planirana je za petak, 28. april od 12h.

Glavni cilj edukacije je finansijsko opismenjavanje mladih kao posebno osetljive grupe.

“Finansijska pismenost predstavlja ključni okvir za zaštitu mladih u momentu kada postanu korisnici bankarskih usluga. Svedoci smo kakve sve posledice mogu da nastanu usled loših i ishitrenih odluka o zaduživanju. Akcenat je stavljen na rizicima koje finansijski proizvodi nose, a nikako reklami ovih proizvoda. Cilj edukacije je i podizanje opšteg nivoa znanja i pružanje informacija koje će mladima omogućiti bolje razumevanje sveta finansija, odnosno različitih vrsta finansijkih proizvoda, te će se lakše odlučiti kako da investiraju svoj novac, ili da se zaduže pod povoljnijim uslovima”, navode organizatori.

Teme dana:
1. Osiguranje – kako se i zašto osigurati
2. Kako da ostvarite avoja prava kao korisnici finansijskih usluga

Obuka će se održati u petak, 28. aprila, u periodu od 12h do 13h u prostorijama Kancelarije za mlade (Save Kovačevića 5).

Zainteresovani se mogu prijaviti OVDE. Svi prijavljeni će automatski biti stavljeni na spisak, a prijave su otvorene do četvrtka, 27. aprila do 15h.

Učešće je besplatno.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime