Letak o vakcinaciji uskoro stiže na kućne adrese Kragujevčana

0
925

Letak “Da li ste se vakcinisali?” narednih dana stići će na adrese 60 hiljada domaćinstava na teritoriji grada Kragujevca. Priredio ih je grad Kragujevac u saradnji sa gradskim Štabom za vanredne situacije i Domom zdravlja, a distribuiraće ih JP Pošta Srbije.

Flajeri, pored razloga zašto se vakcinisati, gde i kada Kragujevčani to mogu da učine, izrađeni su u cilju informisanja građana o otvorenim punktovima u gradu gde mogu da se vakcinišu protiv Kovid-19 uz ličnu kartu i bez prethodog zakazivanja putem portala e-uprava ili kol centra.

Do sada je vakcinisano 49.000, a revakcinisano 37.500 građana. Vakcinacija i poštovanje propisanih epidemioloških mera rezultirali su smanjenim brojem novozaraženih virusom korona, ali prema mišljenju struke proces vakcinacije bi trebalo da se ubrza kako bi ovaj talas bio poslednji. Virus neće nestati ali imunizacijom će se život vratiti u normalu, zdravstveni radnici relaksirati a zdravstveni sistem nastaviti da funcioniše i za druge pacijente.

Na šest gradskih punktova moći će da se vakcinišu i građani koji se nisu prijavili putem e-uprave ili kol centra. Od 8 do 20 sati svakog dana i vikendom u Sportskoj hali “Gordana Goca Bogojević” u Velikom parku, u zdravstvenim ambulantama “Četvorka” kod Ženskog dispanzera, “Petica” kod pumpe u Erdogliji, u ambulantama u Stanovu iza Dragstora, Aerodromu i Bresnici u Čegarskoj, građani će moći da se vakcinišu bez prethodne prijave.

Za postizanje kolektivnog imuniteta u Kragujevcu, prema mišljenju stručnjaka, potrebno je 78.000 imunizovanih građana.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime