LDP: Zahvaljujemo Veroljubu Stevanoviću na fer saradnji

0
1247

LDPSaopštenje LDP-a Kragujevac a povodom najnovijih političkih događaja u gradu prenosimo u celosti:

“Liberalno-demokratska partija u Kragujevcu je jedina ostala, od početka do kraja, verna koalicionom sporazumu koji je potpisan 2012. godine posle lokalnih izbora. Jedini smo koalicioni partner iz 2012., koji nije podržao inicijativu za promenu gradske vlasti, koju su potpisali SVI dosadašnji koalicioni i stranački partneri Veroljuba Stevanovića i Zajedno za Šumadiju, a to su: Socijalistička partija Srbija, Demokratska stranka Srbije, Srpski pokret obnove, Jedinstvena Srbija, Partija ujedinjenih penzionera i odbornici sa liste Veroljuba Stevanovića iz Ujedinjenih regiona Srbije, koji su formirali odborničku grupu pokret za naš grad.

Za to vreme Saša Milenić daje izjave zajedno sa Demokratskom strankom, čiji odbornici su glasali protiv njegovog izbora za predsednika Skupštine grada. Do promene vlasti, jasno je danas, došlo je glasovima svih ostalih političkih partnera Zajedno za Šumadiju i odbornika sa njihove liste.

LDP ima isti stav i u Beogradu i u Kragujevcu da je dosledan sporazumima koje napravi, ali svesno nećemo da učestvujemo u dizanju barikada između dve strane. Gubitak vlasti nije kraj sveta i čovek mora da ostane dostojanstven i u porazu ostavi prostor za buduća vremena.

Danas Milenića brane oni koji su ga dve godine rušili sa mesta predsednika Skupštine grada. Liberalno demokratska partija je 2012. godine za razliku od Demokratske stranke glasala za izbor Milenića za izbor predsednika skupštine grada, a danas nismo glasali za njegovu smenu. Odbornička grupa Liberalno-demokratske partije je u današnjem glasanju delovala jedinstveno na isti način, kao što su to učinile i odborničke grupe Demokratske stranke i Zajedno za Šumadiju. Podsećamo demokrate da su aplauzom pozdravili socijaliste prošle godine kada su napustili vladajuću većinu, dok su nas pozivali da im se pridružimo i tako srušimo Veroljuba Stevanovića i Sašu Milenića.

Zahvaljujemo Veroljubu Stevanoviću na fer saradnji, a budućoj vlasti želimo uspeh u rešavanju problema koji su evidentni.”

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime