LDP u Kragujevcu još uvek bez koalicionog partnera

1
2557

ldp 25.2.2016

Na danas održanoj konferenciji za medije gradskog odbora Liberalno demokratske partije u Kragujevcu, menadžer gradskog odbora LDP-a dr Zooran Todorović, otvarajući konferenciju za medije uvodni deo je posvetio desetogodišnjici formiranja gradskog odbora, čije je obeležavanje realizovano 18. februara ove godine. On je tim povodom rekao da veliki broj članova daje veliku energiju kragujevačkom LDP, te da priliv novih članova ukazuje na opravdanost njihove politike.

U drugom delu svog razgovora sa novinarima, dr Todorović je rekao da je gradski odbor ove partije u pripremama za predstojeće lokalne izbore i istakao da se vode pregovori sa svim relevantnim političkim snagama, sa kojima LDP može da razgovara.

Na insistiranje novinara Ritma grada da se precizno izjasni sa kojim se tačno strankama vode pregovori, Todorović je rekao da su do sada vođeni razgovori sa Socijaldemokratskom strankom i da očekuje da se saradnja konkretizuje, iako još uvek nema dogovora.

Upitan da li je bilo razgovora sa Srpskim pokretom obnove, Todorović je rekao da sa tom strankom razgovori nisu vođeni.

  • Srpski pokret obnove je naš bivši koalicioni partner, sa njima još nisu vođeni razgovori o zajedničkom izlasku na lokalne izbore, ali mi tu stranku ne isključujemo kao predizbornog partnera, zaključio je Todorović.

Ovakav rasplet situacije je dobar pokazatelj da najave gradskog odbora SPO-a o samostalnom izlasku na izbore nisu bile bez osnova, sa jedne, ali i pokazatelj koji govori da su najave o tome da će se ove dve stranke, sada već bivši koalicioni partneri, prvo međusobno razgovarati, ostale uskraćene za praktičnu realizaciju, sa druge strane.

1 KOMENTAR

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime