Kulturno-turistički centar u Lapovu u programu „Moja prva plata“

0
3253

Lapovačka ustanova kulture učestvuje u ovogodišnjem programu „Moja prva plata“ tako što je objavila potrebu za jednim zaposlenim na radnoj poziciji finansijski referent.

Uslov je da kandidati imaju srednje stručno, umetničko, ili gimnazijsko obrazovanje u trajanju od četiri godine.

Za ovu, ili neku od preko 18 hiljada različitih radnih pozicija širom Srbije, zainteresovani će moći da se prijave u periodu od 3. do 31. oktobra.

Povezivanje kandidata sa poslodavcima iz privatnog sektora obaviće se od 1. do 15. novembra, a iz javnog sektora od 16. do 30. oktobra ove godine.

Program „Moja prva plata“ ima za cilj da podstakne zapošljavanje mladih i pruži podršku privredi u rešavanju problema s nedostatkom kadrova.

Omogućiće da se i u 2022. godini , do 10.000 mladih srednjeg i visokog obrazovanja , do navršenih 30 godina života, bez radnog iskustva, osposobi za samostalan rad na konkretnim poslovima.

Program je namenjen društveno odgovornim poslodavcima koji su spremni da daju šansu mladim ljudima da steknu svoja prva radna iskustva.

Osposobljavanje za rad trajaće devet meseci, po utvrđenom programu, uz mentora koji će vršiti nadzor i pružati podršku kandidatima.

Tokom trajanja programa Nacionalna služba za zapošljavanje će na mesečnom nivou isplaćivati mladima sa srednjim obrazovanjem novčanu naknadu u iznosu od 25.000 dinara, dok će mladima sa visokim obrazovanjem isplaćivati 30.000 dinara, uz uplatu doprinosa za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti.

Dodatne informacije možete dobiti:

https://mojaprvaplata.gov.rs

https://www.nsz.gov.rs/

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime