Krsmanović: Poboljšaćemo bezbednost u Kragujevcu

3
2040

Policija će u Kragujevcu nastaviti da radi tempom koji je nametnuo prethodni načelnik Slobodan Malešić, uz želju da se rezultati borbe za bezbedniji grad dodatno unaprede, rekao je danas novi šef kragujevačke policije Momčilo Krsmanović.nacelnik-policije

Na konferenciji za medije, prvoj nakon imenovanja za načelnika PU Kragujevac, Krsmanović je saopštio podatke o broju izvršenih krivičnih dela u različitim oblastima, kao i rezultate rada policije u prvih osam meseci ove godine.

Broj ukupno počinjenih krivičnih dela je u porastu u odnosu na prethodnu godinu (2010 u ovoj, 1764 u 2015. godine), ali je bolji i procenat rasvetljavanja tih dela, 57,5 u odnosu na 55,21 ranije.

Policija je intenzivno radila i na rasvetljavanju krivičnih dela u oblasti privrede, pa je tako otkriveno 353 dela, 18 više nego u 2015.

Krsmanović je govorio i o ubistvima, kojih je, ukupno, bilo četiri, uz dva u pokušaju. Sva ta dela su rasvetljena.

Takođe, kako je istako novi šef kragujevačke policije, u porastu je od početka godine i broj razbojništava, teških krađa i krađa, ali i procenta rasvetljavanja tih dela je takođe u porastu. Zanimljivo je da je veliki broj počinilaca uhvaćen na delu.

Kao poseban uspeh Krsmanović je naveo akciju “Cikolon” u kojoj je, između ostalog, u Kragujevcu sprečeno dvostruko ubistvo, ali i zaplenjena znatna količina narkotika i nelegalnog oružja. Zadovoljan je i rezultatima borbe protiv trgovine i proizvodnje narkotika.

Što se tiče nasilja u porodici, od početka godine policija je u Kragujevcu zabeležila i rasvetlila 175 slučaja. U tim krivičnim delima nasilje je pretrpelo 178 osoba, žena i maloletnika.

Možda i najslabiji rezultat policija je imala u oblasti saobraćaja. U ukupno 576 nezgoda (45 više nego prošle godine) život je izgubilo 19 osoba, 103 su teško, a 283 lakše povređene. U tom segmentu, rekao je Krsmanović, neophodna su poboljšanja.

Prvi čovek kragujevačke policije, Momčilo Krsmanović, do sada je obavljao funkciju pomoćnika načelnika, a u Kragujevac je došao iz Uprave kriminalističke policije.

Prethodni načelnik Slobodan Malešić sada obavlja funkciju pomoćnika v.d. direktora policije Srbije.

 

 

 

 

3 KOMENTARI

  1. Naravno da je najgora situacija u SAOBRAĆAJU tu pre svega mislim na deo koji je zadužen za rad TEHNIČKIH PREGLEDA,najgora situacija je Kragujevcu gde se i dalje REGISTRUJU VOZILA bez odlaska na linije Tehničkih pregleda a to je sve bilo uz “BLAGOSLOV” ŠEFA TE SLUŽBE koji je otišo u penziju umesto da ode tamo gde mu je pravo mesto.Očekujem od novog načelnika da konačno zavede red u ovoj oblasti a to je vrlo lako i jednostavo odraditi samo pošaljite te ljude koji su zaduženi za to da izađu na ulice i vide kakvi im se krševi registruju pred nosem.

  2. gOSPODINE kRSMANOVIĆU, NA ULAZU U sPOMEN PARK JE POSTAVLJEN ZNAK ZABRANE ZA MOTORNA VOZILA,IZUZEV INTERVENTNA I ONE KOJI STANUJU. tO NIKO NE POŠTUJE, POLICIJA PROLAZI,NE KAŽNJAVA, PA ONDA UKLONITE TAKAV ZNAK. sVEDOK SAM I JA I MNOGI GRADJANI DA SE AUTOMOBILI KREĆU OVIM STAZAMA KROZ ŠUZMARICE KOJI SU NAMENJENI PEŠACIMA I BICIKLISTIMA I DA JE U POSLEDNJEM MOMENTU IZBEGNUTA NESREĆA. oBAVESTIO SAM KAO NOVINAR VAŠEG ŠEFA SAOBRAĆAJNE POLICIJE,A ON MI JE ODGOVORIO:”vIDEĆEMO, STAVIĆEMO TO NA JUTARNJI SASTANA

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime