Krivična prijava protiv Verka

4
2330

veroljub stevanovic

Krivična prijava podneta je Specijalnom tužilaštvu u Beogradu, zbog sumnje da je više lica bilo uključeno u malverzacije.

Javni gradski pravobranilac podneo je krivičnu prijavu protiv bivšeg gradonačelnika Kragujevca Veroljuba Stevanovića zbog sumnje da su počinjene malverzacije u postupku otuđenja građevinskog zemljišta od 2006. do 2009. godine, izjavio je gradonačelnik Kragujeva Radomir Nikolić.

Nikolić je na vanrednoj konferenciji za novinre rekao da je prijava podneta specijalnom tužilaštvu u Beogradu “pošto je više lica uključeno, a šteta po grad je višemilionska u evrima”.

Nikolić nije želeo da iznosi više detalja, ali je rekao da se radi o pojasu zemljišta na ulasku u grad iz pravca Batočine.

“Prijava se vezuje za jedan slučaj, ali verujem da će da se obrađuje barem deset slučajeva, zato što je matrica svuda bila ista”, rekao je Nikolić.

Prema Nikolićevim rečima protiv kragujevačkog Preduzeća za izgradnju vode se ukupno 63 sudska postupka, a mnoge od njih preduzeće neće moći da reši u svoju korist.

Stevanović: Nikolić prijavama prikriva svoju nesposobnost

Veroljub Stevanović je odbacio optužbe koje je na vanrednoj konferenciji za novinare izneo gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić i dodao da je to “bahati potez, koji prevazilazi političku borbu”.

Stevanović je istakao i da zna o kojoj se parceli radi, da je to plac prodat Merkuru odnosno Validusu, za koji je grad morao da vrati novac, jer je investitor odustao od gradnje dok su rešavani imovinski sporovi.

On je naglasio i da je, nakon izvršne odluke suda, uz prisustvo pravobranioca, grad sklopio veoma povoljan sporazum o vraćanju novca, kao i da je aktuelna vlast učestvovala u plaćanju šest od ukupno deset rata tog duga.

Stevanović ističe da su to potezi čija je svrha da prikriju nesposobnost i nerad Nikolićeve administracije i dodaje da bi, da nije bilo nasilne promene izborne volje Kragujevčana, grad danas izgledao znatno bolje, odnosno da bi bile realizovane brojne investicije u infrastukturu, a loše stanje u javnom sektoru prevaziđe.

4 KOMENTARI

  1. Došlo je vreme da se svedu računi i da ”veliki Čile” objasni neke stvari. Isti taj bahati gospodin u poslednje vreme mnogo priča a nikako da kaže građanima gde su njihove pare i kako je doveo račun grada do blokade!? Nego dobro, nije morao previše da se trudi pošto će imati vremena sve da odjasni nadležnim organima što će se nadam se desiti vrlo brzo.

  2. Ne znam samo kako bivšeg gradonačelniika nije sramota da kaže da je Nikolić nesposoban ako je odblokirao račun grada koji je on svojim ”sposobnošću” blokirao i što vraća dugove koje je on ostavio? Samo neka Nikolić nastavi da bude ovako ”nesposoban” i građani Kragujevca ne treba da brinu.

    • odblokirao je tatinim parama koje su mu poslali sa radikalskog vrha a svoje “umece” a i recnik pokazuje svaki put kad gostuje negde i trba nesto jadan da prica sto je retko vokabular reci ravan nuli ni ovaj pre njega nije bio nista boilji sve u svemu ista ……a znas vec !!!!

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime