Krali “jugiće” po Kragujevcu

0
1628

Kragujevačka kriminalistička policija je lišila slobode i, uz krivičnu prijavu, istražnom sudiji Osnovnog suda u Kragujevcu sprovela VLADANA M. (38) i MARKA M. (20) iz Gornjeg Milanovca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili tri krivična dela neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Postoje osnovi sumnje da su Vladan M. i Marko M., u 2012. godini, u Kragujevcu ukrali tri vozila marke ”jugo”, novije proizvodnje. Oni su u Kragujevac dolazili vozilom Vladana M. i nakon izvršenog obijanja i krađe, preko seoskih puteva na području opštine Knić, udaljavali se prema Gornjem Milanovcu. Složenost u rasvetljavanju ovih krivičnih dela ogledala se u činjenici da se Vladan M. u vreme njihovog izvršenja nalazio na izdržavanju zatvorske kazne. On je odsustvo (dozvoljeni vikend) koristio za krađu vozila u Kragujevcu.

Prilikom krađe u junu 2012. godine, u mestu Bečevica kod Knića u ukradenom vozilu nestalo im je gorivo, pa su ga Vladan M. i Marko M. odšlepali do Gornjeg Milanovca. Tu ih je sačekao Ivan Š. iz Požege, koji je prethodno naručio krađu vozila ove marke i tipa. Nakon sipanja goriva, ukradenim ”jugom” udaljio se prema Požegi. Protiv IVANA Š. (38) podneta je krivična prijava, zbog sumnje da je izvršio krivično delo prikrivanje.

Policija je ovo vozilo pronašla i vratila vlasniku, a intenzivno radi na pronalaženju preostala dva ukradena ”juga”.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime