Kragujevčanka prvi srpski Gold badge Chair Umpire teniski sudija

1
3194

marijana veljovic

Panel predstavnika ITF/ATP/WTA/Grand Slam odlučio je da Kragujevčanka Marijana Veljović postane Gold badge Chair Umpire sudija, što je pozicija koju naša zemlja nikada nije imala.

Pored toga, Marijana je postala i punopravni član ITF/Grand Slam elitnog tima sa najboljim svetskim sudijama.

Marijana je rođena 1987. godine u Kragujevcu, gde i danas živi, a prvu sudijsku školu završila je u Beogradu 2008. godine, kao najbolji polaznik u svim školama za nove teniske sudije koje su se održale u svim Regionima.

Odbor je na osnovu toga, i na osnovu činjenice da je bilo više nego očigledno da se radi o vrhunskom potencijalu, odmah odlučio da joj dodeli suđenja na višim kategorijama turnira u Srbiji.

Velikim trudom Odbora, ITF je odobrio da se 2009. godine u Novom Sadu organizuje, po prvi put u Srbiji, Level 2 škola gde su Beli bedž pored Marijane stekli i Nemanja Radić i Darko Gagić.

Već od 2010. godine Marijana počinje povremeno da sudi u inostranstvu, sa još nekoliko naših kolega, kroz program razmene koji je Odbor imao sa određenim zemljama.

Tu priliku je iskoristila i biva primljena u Level 3 školu već 2011. godine koju uspešno polaže i postaje Bronzani bedž za sudije u stolici.

Nakon toga njeni profesionalni uspesi se nižu i ITF joj 2013. Godine dodeljuje srebrni bedž da bi to danas prešlo u zlatni.

Uporedo sa internacionalnom karijerom, Marijana nikada nije zapostavljala svoj blizak odnos sa Teniskim savezom Srbije, aktivno učestvujući u radu Sudijskog Odbora TSS.

Nikada nije izbegavala pozive da sudi na turnirima u Srbiji koji su bili daleko ispod njenog sudijskog nivoa u tom trenutku.

I dalje je član Sudijskog Odbora čijem radu daje nesebičan doprinos.

Na predlog Sudijskog Odbora, Teniski savez joj je više puta dodeljivao godišnje nagrade i to:
2011. godine nagrada za najboljeg sudiju godine
2012. godine nagrada za posebna dostignuća na polju međunarodnog suđenja

1 KOMENTAR

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime