Kragujevčanka Milena Lazarević Popović i Danijela Veselinović objavile pesmu „Nikoljdan“ (VIDEO)

0
1363

Dugogodišnja vokalna solistkinja Radio-televizije Srbije, Kragujevčanka Milena Lazarević Popović i Danijela Veselinović prva dama srpske trube, objavile su spot za novu pesmu „Nikoljdan“.

Kroz pesmu ovih istaknutih umetnica i čuvarki tradicionalne muzike Srbije od zaborava, prožima se nit istorije, srpske tradicije i ljubavi. Od davnina poznato je da su momci išli u vojsku i rat, a da su devojke, žene, majke, sestre… ostajale same čekajući ih da se vrate. Posebno su bili teški trenuci praznovanja kad se podrazumeva da porodica bude na okupu.

Ova pesma je posvećena jednoj od najvećih srpskih slava – Nikoljdan, a Danijela i Milena su kroz muziku pokazale kako one to vide i osećaju.

Krsna slava je karakteristična za srpski narod, jer ona predstavlja znak njihovog prepoznavanja i identifikacije. Pored ogromnog duhovnog značenja za celi srpski narod, slava poseduje i svoju nenadoknadivu pragmatičnu vrednost. Zahvaljujući kontinuiranom prenošenju sa predaka na potomke, ona nepogrešivo identifikuje srodničke odnose i veze.

– Slava nosi posebno značenje u životu svakog Srbina. Ona predstavlja fundament naše kulture ali i duhovnosti. Tekst pesme “Nikoljdan” Iako sadrži emotivnu poruku, nastojale smo da prezentujemo na što autentičniji i vedriji način, te se iskreno nadam da će ista pronaći svoj put do srca slušalaca. Uživala sam na snimanju u svakom momentu, a da sve bude oplemenjeno i u segmentima arhaično, potrudila se koleginica Danijela Veselinović, virtuoz na instrumentu koja je sve vreme na snimanju spota zračila pozitivnom energijom, kazala je Milena.

– S obzirom na to da ja slavim Svetog Nikolu, imala sam veliku želju da ova pesma ugleda svetlost dana. Iako je ovo naš prvi zajednički projekat, funkcionisale smo kao jedna. Bilo mi je zadovoljstvo raditi na ovoj kompoziciji sa izuzetno vrednom i talentovanom osobom kao što je Milena Lazarević Popović – rekla je Danijela.

Poznate kao prijemčive interpretatorke, sigurni smo da će Milena i Danijela publici prirediti emotivni užitak koji se dugo pamti, a sve u okviru negovanja kulturne umetnosti Srbije.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime