Kragujevački teatar gostuje u Rusiji i Rumuniji

0
1127

u stvari teatar (4)

Istovremeno dve predstave Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevac učestvuju na festivalima u Rusiji i Rumuniji.

Prvi put u svojoj skoro dva veka dugoj istoriji Kragujevačko pozorište gostuje u Rusiji, na prestižnom Međunarodnom pozorišnom festivalu „Most prijateljstva“, u gradu Joškar Ola, gde će biti izedena predstava „U stvari, teatar“, po tekstu Dragane Bošković.

Ovu predstavu, koja je svoju premijeru na sceni najstarijeg pozorišta u Srbiji imala na Sretenje 15. februara 2016.godine, režirala je Andrea Ada Lazić, a u njoj igraju prvakinja drame kragujevačkog pozorišta Nada Jurišić i Jasmina Dimitrijević.

Sa druge strane, ansambl predstave „Opet plače, al’ sad od sreće“, učestvuje na pozorišnom festivalu u Piteštiju (Rumunija) u okviru takmičarskog programa festivala, 18. novembra, na sceni teatra AL. Davila.

Već 20. novembra predstava „Opet plače, al sad od sreće“ biće izvedena u okviru festivala „Teatros fest“ – prvog festivala profesionalnih pozorišta na srpskom jeziku u Temišvaru.

Predstavu „Opet plače, al sad od sreće“ po tekstu Novice Savić režirao je Dragan Jakovljević, a glumački ansambl čine: Isidora Rajković, Ivan Vidosavljević, Sanja Matejić, Zdravko Maletić, Dragan Stokić i Dragoslav Tanasković koji je i autor muzike. Scenografiju potpisuje Milivoje Štulović, a kostime Jelena Janjatović.

Kragujevačko pozorište ovim gostovanjima potvrđuje da je jedno od najaktivnijih srpskih pozorišta južno od Save i Dunava.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime