“Kragujevačke” organizuju okrugli sto o stranačkom zapošljavanju

0
984

„Kragujevačke” novine organizuju okrugli sto na temu “Zloupotreba političkog uticaja – političkestranke kao najveći posldavci u Sriji”.

kragujevacke

Okrugli sto će biti održan u sali Skupštine grada, Trg slobode 3, u četvrtak, 20. oktobra 2016. godine, sa početkom u 12 časova

Partijsko zapošljavanje u Srbiji traje u kontinuitetu dugo godina, ali je kulminaciju dostiglo u poslednje dve decenije.

Situaciju je dodatno zakomplikovala Uredba Vlade Srbije o zabrani zapošljavanja kod korisnika budžetskih sredstava, pošto je u međuvremenu razvijen čitav mehanizam izvrdavanja ove zabrane.

Sa druge strane, u ovakvoj situaciji razvija se atmosfera poslušnosti i bezpogovornog izvršavanja naloga nadređenih u firmi, nezavisno od posledica pojedinih odluka.

Zbog višegodišnje prakse partijskog zapošljavanja došlo je do prebukiranja radnicima mnogih javnih i javno komunalnih preduzeća, zbog čega su ona postala preglomazna, nefunkcionalna i preskupa za građane.

Za učešće u radu okruglog stola pozvani su: prof. dr Zoran Stojiljković iz Agencije za borbu protiv korupcije, prof. Lela Vujošević, sociološkinja, zatim, sindikalni rukovodioci javnih i javno komunalnih preduzeća, predstavnici parlamentarnih političkih stranaka, kao i predstavnici medija.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime