Kragujevačka rok grupa „Smak” u prepunoj Areni održala koncert za pamćenje (VIDEO)

0
4159

smak koncert arenaU prepunoj beogradskoj Areni, pred oko 20.000 ljudi, kragujevačka rok grupa „Smak” (osnovana 1971) održala je u subotu uveče (29. 12) koncert za pamćenje, u originalnom sastavu, posle 20 godina pauze.

„Frka je, frka je”, izjavio je gitarista Radomir Mihajlović Točak na početku koncerta, „ali sad sve zavisi od nas”.

Međutim, razloga za brigu nije bilo jer su muzičari „kupili” publiku već prvom numerom „Kad spavaš sam” i nizom hitova koji su potom usledili.

Bend je započeo koncert u originalnoj postavi – R.M. Točak (gitara), Boris Aranđelović (vokal), Zoran Milanović (bas) i Slobodan Stojanović Kepa (bubnjevi) uz asistenciju Dejana Stojanovića Kepe Mlađeg (bubnjevi), Milana Milosavljevića Mikice (gitara) i Dejana Zdravevskog (klavijature).

U srednjem delu nastupa upriličen je omaž „Smaku” devedesetih, kada je mikrofon preuzeo Dejan Najdanović Najda i otpevao nekoliko numera iz tog perioda.

Prava eksplozija u publici nastala je nakon drugog izlaska Borisa Aranđelovića na scenu, jer su tada usledili klasici „Blues u parku”, „Alo”, „Crna dama”, „Satelit”, „Plava pesma”…

Točak je počastio sve gitarske sladokusce instrumentalima „Ukor”, „Harem” i „Zajdi, zajdi”, a dva sata žestoke svirke završena su pesmom „Daire” uz horsko pevanje publike.

Iako 20 godina nisu nastupali u ovom sastavu, „Smakovci” su zvučali sjajno, sa žarom rokera upola mlađih od njih. Kao što je R. M. Točak i sam rekao na kraju, „E ovo je smak, a ne ono drugo”.


Izvor: B92

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime