Kragujevac u akciji „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“

0
1033

SBB u kragujevcu copy

Društveno odgovorna kampanja kompanije SBB, pod nazivom „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“, pokrenuta je sa ciljem odgovornog ponašanja prema životnoj sredini. Nakon čišćenja više lokacija u Beogradu, Novom Sadu, Vrbasu, Mokrinu, Čačku, Boru i Pirotu, kampanja je nastavljena danas u Kragujevcu. Čišćenjem više lokacija oko jezera Bubanj, ukazano je na potrebu podizanja ekološke svesti građana.

U toku kampanje, u više od 20 gradova Srbije, mobilni eko tim SBB-a, očistiće lokacije na kojima se ljudi najčešće okupljaju – pešačke zone, parkovi, platoi i površine ispred zgrada. Na ovaj način, kompanija će nastojati da sopstvenim primerom ukaže kako je moguće živeti u ulicama bez đubreta, parkovima i igralištima bez konzervi.

Čišćenju Kragujevca prisustvovali su Maja Milivojević iz SBB-a, Zoran R. Prokić, član gradskog veća za zaštitu i unapređenje životne sredine, kao i mnogi zaposleni ove kompanije.

– Ovo je druga godina u kojoj sprovodimo akciju čišćenja, koju smo pretvorili u ambicioznu kampanju „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“, sa ciljem da ukažemo građanima da je odgovornost na svakome od nas. Da svi zajedno moramo da se pokrenemo ako želimo da živimo u čistoj i urednoj sredini, kao i da je đubretu mesto u kontejnerima, a ne pored njih. Svaki put kada se neodgovorno ponašamo prema svojoj okolini, dajemo svojoj deci loš primer. Značaj same kampanje su prepoznale i ličnosti iz javnog života, koje su podržale našu inicijativu i snimile motivacione poruke, koje pozivaju na promenu svesti svih nas. Prvi nam se pridružio Nikola Đuričko, a zatim i Ana Stanić, Dejan Lutkić, Dejan Cukić, Miloš Maksimović, Jelena Blečić i drugi – istakla je Maja Milivojević iz kompanije SBB, koja se zahvalila Gradu Kragujevcu na podršci u sprovođenju kampanje.

Zoran R. Prokić zahvalio se kompaniji SBB na akciji koju su sproveli i u našem gradu.

– Ovo je pravi primer društveno odgovornog poslovanja, koji treba svi da sledimo, kako bi naše okruženje ostalo čisto – izjavio je Zoran R. Prokić.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime