Kragujevac spreman za Jazz festival

0
1252

U Kragujevcu će do 28. do 30. oktobra biti održan 17. Internacionalni džez festival. Uz svetski poznate umetnike iz Evrope i čuvenu domaću solistkinju Beti Đorđević, ljubitelje džeza očekuje i zanimljiv prateći program. 

jazz2

U Svečanom salonu Skupštine grada Kragujevca, pokrovitelja festivala, predstavljen je program ovogodišnje džez smotre u Kragujevcu.

Kako je istakao direktor festivala Gordan Matić sve ljubitelja ove vrste muzike očekuju kvalitetni i veoma zanimljivi izvođači.

jazz1

“Imali smo sreće da dovedemo imena kao što su Diter Ilg, Dejvid Helbok ili mladi danski bend Horse orchestra koji su potresli evropsku džez scenu. Ne treba propustiti ni goste sa Islanda Sunu Gunlaugs i njen trio, ali ni odličan sastav iz Norveške All included. Naravno, tu je i svima prepoznatljiva Beti Đorđević. Bukvalno svaki ljubitelj džeza pronaći će nešto za sebe”, ističe Matić.

Beti Đorđević učešće na festivalu biće prvi nastup u Kragujevcu. Očekuje dobar koncert, kao i kvalitetan festival.

jazz

“Koncert će biti, ja se toplo nadam, jako dobar. Trudiću se da opravdam to što su organizatori verovali u mene. Zaista se, verujte nije fraza, veoma radujem tom koncertu. Nadam se da će biti dosta publike, to je, na kraju, ipak najvažnije”, smatra Beti Đorđević.

Svi koncerti biće organizovani na sceni Knjaževsko srpskog teatra od 20 sati. Uz koncerte organizatori festivala pripremili su i bogat prateći program. U foajeu teatra biće postavljena izložba plakata domaćih džez festivala, a, što je posebna poslastica za sve ljubitelje ove vrste muzike, posle oficijalnih koncerata biće organizovan Jam session.

Zanimljivo i da je cena karata već godinama nepromenjena – za jedan dan potrebno je izdvojiti 600, dva 1.000, a čitav festival 1.500 dinara.

 

 

 

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime