Kragujevac domaćin ljubiteljima stripa

1
1104

Strip 2014.Međunarodna strip konferencija “Kragujevac, 2014” biće održana od 4. do 6. jula u prostorijama Doma omladine i Narodne biblioteke “Vuk Karadžić” u Kragujevcu.

Uz veliku berzu stripa, tri besplatne radionice za sve uzraste, pet izložbi, posetioci će moći da prisustvuju i tribinama na kojima će se kritički razmatrati strip-kultura u savremenim društvenim i medijskim okolnostima na lokalnom, regionalnom i međunarodnom planu.

Biće prisutno više od 20 eminentnih autora iz sfere devete umetnosti, veliki broj izdavačkih kuća, striparnica i redakcija strip magazina.

Program će činiti i koncerti mladih rok bendova, gostovanje udruženja stonostrateških igara, podsećanje na slike starog Kragujevca, obilazak muzeja, berza gramofonskih ploča i aktuelna “menjaža” sličicama.

Pobedniku konkursa za kratki strip koji organizuje “Svet stripa”, poslednjeg dana konferencije biće dodeljena plaketa “Branko Plavšić”, dok će nagrada sponzora biti dodeljena pobedniku konkursa za kratki strip u konkurenciji “Mladi lav”.

Ulaz na sve događaje u okviru konferencije je slobodan, a poslednjeg dana biće održana akcija “Dan besplatnih stripova” kada će organizatori poseticima podeliti stotine besplatnih stripova.

1 KOMENTAR

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime